5 octombrie 2022

„Femei” şi „Zeul carnagiului” – premierele lunii martie pe Scena Digitală!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Premierele Scenei Digitale din luna martie completează repertoriul online propus de Naţionalul sibian cu două noi producţii: „Femei”, concept spectacol Raluca Iani, şi „Zeul carnagiului”, în regia lui Bogdan Sărătean. Spectacolele înregistrate sunt disponibile online pe bază de bilet individual, abonament lunar (alături de spectacolele „Tom şi Jerry 2.0”, „Felii”, „LIVE”, „Cea mai frumoasă zi”, „Sunt o babă comunistă” şi „Autobahn”), sau abonament de 3, 6, sau 12 luni – pentru repertoriul complet.

„Femei” – dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie

„Femei”, spectacol produs de Secţia Română a TNRS, invită la o explorare dulce-amară a câtorva frânturi din lumea contemporană prin intermediul unei suite de protagoniste care aruncă noi lumini asupra relaţiilor interumane. Dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie – toate acestea sunt filtrate printr-o paletă amplă de trăiri, de încercări disperate de a-l înţelege pe celălalt, de momente meschine sau pline de tandreţe, dar şi de eşecuri personale care te apropie mai mult de adevăratul tău sine. Relaţiile familiale şi relaţiile colegiale, dar şi speranţele şi amăgirile de zi cu zi, sunt scrutate cu o privire incisivă şi cu o sensibilitate cutremurătoare. Conceptul semnat de Raluca Iani, dedicat profunzimii şi frumuseţii nemuritoare a sufletului feminin, este un spectacol de neratat în luna martie.

„Zeul carnagiului” sau cum ipocrizia socială atinge paroxismul

Spectacolul „Zeul carnagiului”, produs de Secţia Germană a TNRS, are la bază un text care a intrat deja în repertoriul clasic al dramaturgiei contemporane. Atunci când două perechi de părinţi se întâlnesc pentru a remedia un conflict apărut între fiii lor, lucrurile iau o cu totul altă turnură. În scurt timp, această discuţie protocolară devine, pe rând, o şedinţă de psihoterapie, un prilej de exhibare a propriilor orgolii şi, nu în ultimul rând, un „carnagiu” în toată regula. Critică socială tragicomică despre ipocrizia lumii în care trăim, producţia, în regia lui Bogdan Sărătean, atacă teme precum familia, societatea, educaţia, instinctul de supravieţuire şi de dominare teritorială ori raporturile între clase.

Scena Digitală este platforma online a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu care oferă spectacole şi filme oricând, oriunde şi de pe orice device, în condiţii de calitate HD a sunetului şi a imaginii. Toate producţiile sunt subtitrate în limba engleză sau în limba română – cum este cazul producţiilor Secţiei Germane a TNRS. Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de pe site-urile Entertix, mySTAGE, iaBilet şi Eventbook