Publicat: 5 Februarie, 2019 - 15:23
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat o femeie, cetăţean român, pe numele căreia era emis, de către autorităţile germane, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

În data de 5.02.2018, în jurul orei 00,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, o femeie, cetăţean român, L. B., în vârstă de 31 de ani, având domiciliul pe raza judeţului Suceava.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii era emis, de către autorităţile germane, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Aceasta are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani.

În cauză poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria femeii, aceasta fiind predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Tânăr din Vietnam, depistat cu permisul de şedere belgian al unui conaţional la P.T.F Borş

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat un bărbat, cetăţean din Vietnam, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un permis de şedere belgian ce aparţinea unui conaţional.

În data de 4.02.2019, în jurul orei 11,40, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, care călătorea ca pasager într-un autoturism marca BMW. La controlul de frontieră, acesta s-a legitimat cu un permis de şedere eliberat de autorităţile belgiene. Imediat, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia aplicată în documentul belgian prezentat la control. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Vietnam, T.V., în vârstă de 22 de ani. Acesta a declarat că a primit permisul de şedere prin poştă de la un conaţional şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Belgia şi nu deţinea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

purtător de cuvânt:

comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE