28 mai 2022

Femeile liberal democrate au spus „DA pentru prevenţia cancerului de sân!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Campanie reuşită a Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate din ALDE: pe întreaga durată a lunii octombrie, lună dedicată la nivel mondial conştientizării şi prevenţiei cancerului de sân, au avut loc acţiuni stradale de informare, seminarii online interactive cu medici şi sesiuni de dialog cu femei de toate vârstele, atât din mediul urban, cât şi din cel rural.

Femeile liberal democrate au spus „DA pentru prevenţia cancerului de sân!” şi au transformat luna octombrie într-un adevărat maraton de informare, care a cuprins aproape toate judeţele din România.

Membrele ALDE au distribuit, în cadrul campaniei „Prevenţia SALVEAZĂ viaţa!”, materiale informative prin care au atras atenţia că diagnosticarea timpurie reprezintă primul pas în lupta împotriva cancerului de sân, iar opţiunile terapeutice existente în prezent asigură o şansă mai mare de vindecare.

De asemenea, au fost organizate seminarii online, la care au fost prezenţi medici ginecologi care au explicat factorii de risc ce favorizează apariţia cancerului de sân, semnele şi simptomele la care trebuie să fie atente femeile, precum şi în ce constă tratamentul, în funcţie de stadiile în care este depistată această boală.

„Grija pentru cei dragi nouă se poate traduce în mai multe feluri, ea poate însemna un sfat, o recomandare sau chiar o programare la un consult medical. Pentru că, DA, câteodată un simplu consult poate salva viaţa cuiva de care ne pasă! În lume, la fiecare 3 minute, o femeie este diagnosticată cu cancer de sân, iar la fiecare 14 minute, una pierde lupta pentru viaţă. În România, cele mai multe femei depistate cu cancer mamar ajung la doctor abia în stadiul 2 sau 3 al bolii.

Mergeţi la control la timp! Este recomandarea pe care eu şi colegele mele din OFLDE am transmis-o, la nivel naţional, în luna octombrie, iar acţiunile de informare şi de prevenţie a cancerului de sân vor continua. Este felul nostru de a ne purta de grijă una alteia şi celor dragi nouă, pentru că diagnosticarea la timp face diferenţa între viaţă şi moarte. Le mulţumesc tuturor colegilor care ne-au sprijinit în această campanie, care a fost foarte bine primită în toate judeţele, atât în oraşe, cât şi în sate, şi care constituie un prim pas în demersurile pe care ni le-am propus, de informare şi de educare pentru o Românie mai sănătoasă. Când lipsa de preocupare a statului pentru cetăţenii săi este evidentă, stă în puterea noastră să ne informăm şi să luăm cele mai bune decizii pentru a rămâne sănătoşi, mai ales în contextul pandemic actual.”, a spus Mihaela Huşanu, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate (OFLDE) din ALDE.

Alături de flyere şi pliante cu îndemnul „Mergi la control!”, membrele OFLDE au împărţit măşti sanitare de culoare roz, în semn de solidaritate şi empatie cu pacientele diagnosticate cu cancer de sân.