Publicat: 15 Martie, 2017 - 09:47
Share

Asociația Anais și Galeriile Carol organizează în luna martie un dublu eveniment, dedicat - în egală măsură - artei și femeilor. 

Este vorba de o expoziție la care vor fi expuse câteva zeci de lucrări ale unor artiste românce din diverse generații (pictură, grafică, sculptură, tapiserie, tehnică mixtă), respectiv un soirée caritabil, în urma căruia toți banii strânși vor fi donați pentru activitatea Casei Invicta – Centrul de primire, în regim de urgență, a victimelor violenței domestice din București și zonele limitrofe.

•    Expoziția „Femina Invicta. Forța feminină în zeci de expresii” va fi organizată la Galeriile Carol din București (Bd. Carol Nr. 59) și vernisată joi, 16 martie 2017, ora 19. 
•    În ultima zi a lunii (vineri, 31 martie, ora 20), vom organiza un eveniment caritabil, sub titlul „Femina Invicta. Arta împotriva violenţei domestice”. Lucrările donate de artistele participante la expoziție vor fi licitate fără strigare. Banii strânși din donația recomandată pentru intrarea la eveniment, respectiv din vânzarea lucrărilor donate vor reveni integral Asociației Anais, care se află în punctul de a deschide primul centru rezidenţial al asociaţiei denumit  Casa INVICTA – Centru de primire în regim de urgenţă destinat victimelor violenţei domestice.      

„Dincolo de a fi o lună a feminităţii, ne-ar plăcea ca martie să fie, în primul rând, despre responsabilitatea şi respectul faţă de femeie, faţă de cea care în România anului 2017 ar trebui să se simtă în siguranţă, iar acest lucru ar trebui să se întâmple mai ales în sânul propriei familii. În continuare se reacţionează cu prea multă toleranţă faţă de violenţa asupra femeilor, faţă de violenţa în familie; în România, una din patru a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său şi peste 75% dintre cazuri rămân neraportate.” spune Carmen Nemeș, avocat consultant la Asociația Anais.

„Propunerea Anais ne-a bucurat sincer, pentru că valorile noastre includ nu doar responsabilitatea socială a agenților economici, ci și respectul femeii ca egală a bărbatului. A fost o provocare pentru noi, apoi, să găsim artistele care să treacă peste orgoliile personale în a-și asocia numele cu o expoziție eclectică și să vadă scopul final al demersului nostru – strângerea de fonduri pentru o cauză arzătoare. Suntem mândri de mixul de artiste la care am ajuns – îl considerăm unul valoros – și suntem optimiști că vom reuși ce ne-am propus.” a declarat Marian Enache, manager Galeriile Carol.

Cele 13 artiste care au răspuns invitației organizatorilor de a participa la acest dublu eveniment într-o dublă calitate – de expozante și donatoare de lucrări de artă pentru strângerea de fonduri la evenimentul caritabil din 31 martie – sunt:

Livia Bălan
Oana Bîrsan
Iulia Deme
Marinela Dumitrescu
Constantina Dumitru
Eugenia Mangra
Linda Saskia Menczel
Mihaela Mihalache
Andreea Rus
Ruxandra Socaciu
Raluca Șerban
Cornelia Tersanszki
Mirela Ungureanu.