Publicat: 4 Iulie, 2013 - 11:01
Transformare care îi afectează cariera politică de opt ani...

Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a venit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru judecarea dosarului "Transformatorul", în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, fapte ce ar fi fost comise în perioada în care a fost acţionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iaşi şi SC Tehnorom SRL Iaşi. La termenul de joi, instanţa va audia martorii care nu s-au prezentat la termenele anterioare şi va asculta pledoariile finale.

La intrarea în sediul instanţei supreme, Relu Fenechiu a spus că aşteaptă de mult timp să se termine acest proces, care de opt ani îi afectează cariera.

Întrebat dacă se teme de decizia instanţei în acest dosar, Relu Fenechiu a răspuns: "V-am mai spus că doar proştii nu se tem în astfel de situaţii".

Ministrul Transporturilor a precizat că în acest dosar este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dar complicitatea trebuie demonstrată cu ceva, pentru o astfel de acuzaţie trebuie să fi existat o legătură anterioară cu persoanele care au fost acuzate că l-ar fi favorizat în tranzacţiile făcute. Fenechiu a precizat că a făcut tranzacţiile pentru care este acuzat într-o perioadă în care nu era om politic.

Fenechiu a mai spus că speră să se finalizeze acest dosar la un moment dat. "E spre binele nostru şi al MCV-ului, dacă vreţi", a adăugat Fenechiu.