Publicat: 9 Iunie, 2012 - 12:03

Regina i-a invitat la ceai la Palatul Windsor, România îi primește în Piața Constituției. Pe 23 septembrie, Il Divo concertează pentru prima dată în România!

Dupa ce au vandut peste 26 de milioane de albume, au sustinut concerte pe toate teritoriile lumii si au avut onoarea de a canta in cinstea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si Irlandei de Nord, cei patru interpreti Il Divo se pregatesc sa concerteze la Bucuresti, in cadrul turneului mondial din acest an. 
Conform statisticilor din mediul online, publicul roman asteapta cu nerabdare sa ii vada intr-un concert live. In afara de charisma interpretilor, vom avea parte de muzica la cel mai inalt nivel interpretativ. La concertele Il Divo, emotiile se succed, bucuria muzicii uneste masele de oameni.

Il Divo este un proiect muzical creat de cunoscutul om de televiziune britanic Simon Cowell (Pop Idol, The X Factor, Britain's Got Talent si American Idol ), care a vazut in cei patru protagonisti talentul in stare pura. Trupa formata din artisti de nationalitati diverse, cu tonalitati diferite, cucereste lumea pas cu pas, oferind cele mai frumoase cantece ale lumii, in interpretari de neuitat.  Ei sunt: tenorul american David Miller, baritonul spaniol Carlos Marin, tenorul elvetian Urs Bühler si cantaretul de muzica pop francez Sébastien Izambard.

 Amestecul de nationalitati si varietatea genurilor muzicale abordate fac din Il Divo un proiect inedit la nivel mondial. Stilul in care se incadreaza trupa este cunoscut sub denumirea de operatic pop. Din perspectiva Il Divo, succesul acestui stil se masoara prin cele peste 26 de milioane de albume vandute in toata lumea.

Il Divo s-a format in 2004, iar succesul a venit de indata ce au lansat un prim album, omonim. A urmat Ancora in 2005 si apoi, in acelasi an, o colectie de piese de Sarbatori, The Christmas Collection. Anul urmator, 2006, este un reper important in cariera celor patru muzicieni. Il Divo a primit girul celebrei Barbara Streisand, deschizand o serie de 20 de concerte ale divei. Avand avantajul de a canta in patru limbi (engleza, franceza, germana si italiana), Il Divo a reprezentat alegerea ideala pentru interpretarea imnului Cupei Mondiale la Fotbal, editia 2006 – Germania. Piesa care a cucerit mapamondul se numeste Time Of Our Lives si a fost interpretata impreuna cu Toni Braxton.
Recordul de audienta la un concert live a fost atins in decembrie 2011, pe stadionul Defensores del Chaco din Asuncion, Paraguay, cand aproape 34.000 de oameni au venit sa-i vada si sa-i asculte exclusiv pe cei patru Il Divo.

Dupa ce au cucerit inimile a milioane de persoane de pe intreg mapamondul, a venit si randul romanilor sa-i admire pe cei de la Il Divo, in cadrul unui eveniment magic.

Biletele pentru concertul Il Divo de la Bucuresti se vor pune in vanzare in data de 2 iunie prin Reteaua Eventim: magazinele GERMANOS, ORANGE, VODAFONE, DOMO, LIBRARIILE HUMANITAS, CARTURESTI si pe www.eventim.ro.

Pana la aceasta data, biletele se pot cumpara doar de catre membrii fan clubului Il Divo, exclusiv pe www.IlDivo.com.