Publicat: 13 Iunie, 2012 - 09:31
Share
Un impostor care în urmă cu doi ani a fost dat afară de către Baconschi!

Preşedintele Biroului Internaţional pentru Expoziţii Ferdinand Nagy a condus lucrările celei de-a 151-a sesiuni a Adunării Generale BIE, lucrări ce se desfăşoară la Paris, în perioada 11-12 Iunie 2012.
 
În prima sesiune de lucru a  Adunării Generale au fost prezentate rapoartele misiunilor de evaluare a candidaturilor oraşelor Astana (Kazahstan) şi Liege (Belgia) pentru organizarea expoziţiei din 2017. În condiţiile în care ambele proiecte au întrunit toate condiţiile de participare, cele două candidaturi urmează să fie supuse votului în următoarea întrunire a  Adunării Generale din luna noiembrie a acestui an.
 
În cea de-a doua zi de lucrări a Adunării Generale au fost prezentate rapoartele de progres a Expoziţiei Internaţionale de la Yeosu 2012, din Republica Coreea, expoziţie aflată în plină desfăşurare (12 mai - 12 august 2012), precum şi raportul privind progresele înregistrate în pregătirea Expoziţiei Mondiale care urmează să aibă loc în 2015, în oraşul Milano din Italia.
 
De asemenea, a fost prezentat raportul privind progresul înregistrat de către organizatorii  Expoziţiei Internaţionale de Horticultură Floriade 2012 la Venlo, Regatul Ţărilor de Jos, care se derulează în perioada  4 aprilie – 7 octombrie 2012, şi raportul privind procesul de pregătire a viitoarei expoziţii de Horticultură ce va fi găzduită de oraşul Antalya/Turcia, în 2016.
 
La finalul sesiunii de lucru a celei de-a 151-a Adunări Generale a BIE, fiecare delegaţie a oraşelor înscrise în cursa pentru organizarea expoziţiei internaţionale din 2017[1] şi a expoziţiei mondiale din 2020[2] a susţinut o scurtă prezentare a proiectelor participante.
 
În marja  celei de-a 151-a Adunări Generale preşedintele Biroului Internaţional pentru Expoziţii, Ferdinand Nagy, a avut întâlniri cu premierul Kazahstanului, Karim Massimov şi cu prim-ministrul Belgiei, Elio Di Rupo. Discuţiile s-au axat pe candidaturile celor două oraşe pentru organizarea EXPO 2017.
 
Începând cu luna noiembrie 2011, România deţine preşedinţia Biroului Internaţional pentru Expoziţii, organizaţie internaţională, creată la Paris în anul 1932, comisarul secţiunii române pentru EXPO 2012 Yeosu din Republica Coreea, Ferdinand Nagy, fiind investit pentru un mandat de doi ani, cu posibilitate de reînnoire pentru încă doi ani.
 
În perioada 2012-2013 s-au derulat campaniile de promovare şi selecţia ţărilor gazdă pentru expoziţia internaţională din 2017 şi pentru cea mondială din 2020. În cursă sunt înscrise Belgia şi Kazahstan pentru 2017 şi alte cinci state pentru 2020: Turcia, Thailanda, Rusia, Brazilia şi Emiratele Arabe Unite.

N.Red. Ferdinand Nagy se afla intr-o situatie cel putin  ciudata: dupa ce in urma cu doi ani a fost dat afara din functia de secretar de stat responsabil cu targurile internationale - conform declaratiei ministrului Baconschi, datorita unor grave lipsuri in administrarea EXPO Shanghai -  lipsuri semnalate oficial intr-o interpelare parlamentara a senatorului Valer Marian, a reaparut in mod miraculos in aceeasi functie, dupa ce responsabilii de la Externe l-au ascuns de ochii lumii. Personaj slugarnic, care a transformat pavilionul Romaniei intr-o tribuna de elogiere a puterii portocalii si de omagiere a personalitatii Elenei Udrea, careia i s-a facut o comica  lansare festiva a celebrei sale frunze intr-o regie penibila, la Shanghai, Nagy incearca acum sa intre pe sub pielea noii puteri, facand uitate matarapazlacurile care i-au insotit cariera, prin declaratii festiviste prin care isi trambiteaza succesele din Coreea.