Publicat: 22 Aprilie, 2015 - 17:12

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Uninvented Kids vă invită duminică, 26 aprilie 2015 începând cu ora 11.00 să-i aduceți pe cei mici la o conferinţă inedită în care vor afla diferite curiozități despre papagali!

Papagalii sunt răspândiți de-a lungul întregii emisfere sudice a planetei, ocupând vaste zone, din sud-estul Asiei până în Africa, din pădurile tropicale amazoniene până în deșerturile din interiorul Australiei.

Multe specii pot imita vocea umană; studiile arată un grad ridicat de inteligență al papagalilor, în special la papagalul gri african. În cadrul conferinței vor fi prezentate curiozități, adaptări și metode inedite de supraviețuire ale diverșilor papagali de pe glob.

Interactive, pline de întrebări şi răspunsuri surprinzătoare, bogate în informaţii accesibile, fixate în memoria participanţilor prin dialog cu păpuşile, originalele conferinţe îi vor purta pe copii prin fascinanta biodiversitate a Pământului.

 Conferinţa reprezintă, de fapt, un dialog activ între copiii prezenţi în sală, George Ștefan Năzăreanu şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni. Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Margareta Nicolae, reprezentantă a Uninvented Theatre. 

 După o călătorie de trei ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii „exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi animalelor. Simpaticul ursuleţ Dodi şi vorbăreţul lui prieten Roni îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani la o întâlnire cu George și asistenții săi.

Taxa de participare este de 10 ron/copil şi 20 ron/adult. Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 50 de locuri pe e-mail: info@antipa.ro sau la telefon: 021.305.60.31