Publicat: 2 Noiembrie, 2018 - 13:53

Aceasta este concluzia seminarului ”Sustenabilitatea în agricultură și fermele organice”, eveniment ce a fost organizat de centrul USH Pro Business împreună cu clusterele Bio Danubius și Bio Concept Valea Prahovei, în data de 1 noiembrie 2018, cu participarea domnului Michael Patrick Curran, reprezentant al Institutului de Cercetări în Agricultură Ecologică (FiBL), Elveția.

           În cadrul evenimentului a fost expus modelul SMART, instrument de monitorizare a   sustenabilității la nivel de fermieri și organizații profesionale din întreaga lume. Acest model poate fi aplicat și în România cuprinzând un număr de peste 350 de indicatori de evaluare.

    Din experiența aplicării instrumentului SMART în mai multe țări din lume, a rezultat că fermierii în regim de agricultură ecologică au indicatori de performanță sustenabilă superiori celor din sistemul convențional, ceea ce este o indicație clară că acest tip de agricultură este sustenabilă. Folosind modelul SMART fermierii pot convinge mai bine consumatorii că produsele lor sunt superioare.
    
    În cadrul evenimentului, USH Pro Business a anunțat crearea Asociației Inter-Bio, care va reuni asociații din domeniul agriculturii ecologice din România.
    
    ”Asociația Inter-Bio și USH Pro Business, membru fondator al asociației, vor avea ca obiectiv alinierea agriculturii ecologie la criterii de sustenabilitate prin aplicarea instrumentelor SMART la nivelul fermelor și structurilor asociative”, a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business

 
 
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: