Publicat: 15 Octombrie, 2018 - 15:41

Un grup de fermieri irlandezi condus de John Kennedy, consultant agricol, s-a aflat recent în România, în perioada 8-14 Octombrie 2018. USH Pro Business, împreună cu  unul dintre partenerii centrului, Cooperativa Bio Carpathia, a organizat  în data de 12 Octombrie 2018 o vizită a acestui grup la fermele agricole ecologice din  judeţul Braşov. 
    Ulterior, în data de 13 Octombrie 2018,  fermierii irlandezi au participat la evenimente organizate la Breaza, județul Prahova, împreună cu Asociaţia de Fermieri din zonă, unde au avut ocazia să deguste produse agro-alimentare şi să asiste la  evenimentele culturale-artistice dedicate înfrăţirii celor 7 localităţi româneşti cu denumirea Breaza.
    Atât la Braşov cât şi la Breaza, fermierii au fost interesaţi de evoluţia sectorului agriculturii organice în România, cât şi de implicare învăţământului universitar, preuniversitar și postuniversitar în dezvoltarea acestui sector. În acest context, fermierii irlandezi au apreciat  implicarea Universităţii Spiru Haret şi a Centrului Antreprenorial USH Pro Business în dezvoltarea acestei forme de agricultură.
    John Kennedy, liderul fermierilor irlandezi, consideră că Irlanda şi România, ar putea să aibă mai multe forme de colaborare pe acest domeniu în viitor, ambele ţări având încă procente mici de suprafeţe de teren agricol în conversie. 
    “ Fermierii irlandezi ne-au relatat că Irlanda nu are o suprafaţă prea mare în conversie organică (2% din total), dar totuşi aceasta este superioară României (1% din total). Au fost impresionați de cele văzute la firmele Cooperativei Bio Carpathia și de colaborarea pe care USH Pro Business o are cu această cooperativă precum și cu fermierii din județul Prahova organizați în Clusterul Bio Concept Valea Prahovei” a declarat Costin Lianu. 

Tag-uri Nume: