Publicat: 1 Martie, 2012 - 20:45

Prezentarea online a noului F12berlinetta deschide calea unei noi generaţii de Ferrari de 12 cilindri. Noul  model aduce o performanţă fără precedent fiind dotat cu un nou motor cu totul excepţional şi beneficiind de o ţinută de drum, un design şi o aerodinamică fără termeni de comparaţie.

Prezentată lumii întregi în premieră pe site-ul Ferrari.com, în pregătirea lansării oficiale de la Salonul Auto de la Geneva, F12berlinetta, configurată într-o cu totul nouă şi atractivă culoare (Rosso Maranello), reprezintă cel mai avangardist supercar cu motorul amplasat central faţă din lume.

Acesta este cel mai puternic şi mai performant Ferrari lansat vreodată. Puterea sa se datorează  unei incredibile eficienţe a motorului  – eficienţa mecanică, combustia şi dinamica fluidelor – care, împreună cu o arhitectură  avansată a automobilului, componentele de ultimă generaţie şi controale electronice, garantează o senzaţie fără egal la volan, pe orice suprafaţă de drum sau de circuit.   
Cunoscuta configuraţie trans-ax a fost revoluţionată pentru a induce maşinii performanţe şi mai mari. Ampatamentul a fost micşorat iar motorul, tabloul de bord şi scaunele au fost coborâte pe şasiu iar noua arhitectură a suspensiei spate şi a cutiei de viteze i-au inspirat pe inginerii de la Ferrari să modifice volumul din spate al maşinii, micşorându-l. Rezultatul global este o maşină foarte compactă, cu un centru de greutate amplasat mai jos şi mai în spatele şasiului iar nivelul de eficienţă aerodinamică devine o referinţă. 

SPECIFICAŢII TEHNICE
Motor
Tip     65-grade V12
Cilindree     6262 cc
Putere maximă     740 CP la 8500 rpm
Cuplu maxim     690 Nm la 6000 rpm
Dimensiuni şi greutate
Lungime     4618 mm
Lăţime     1942 mm
Înălţime    1273 mm
Greutate    1525 kg
Distribuţia greutăţii   46% faţă, 54% spate
Raport greutate/putere    2.1 kg/CP
Performanţe
Viteza maximă    peste 340 km/h
0-100 km/h     3.1 secunde
Consumul de carburant şi emisiile (ECE + EUDC ciclu mixt)
Consum    15l/100 km
CO2     350 g/km