Publicat: 29 Mai, 2014 - 19:12

Eveniment de exceptie in Bucuresti. Timp de patru zile, bulevardele Capitalei Romaniei vor fi cucerite de 230 de actori din 9 tari care participa la Festivalul Internaţional de Teatru de Strada – BFIT in the Street!

Astfel, in perioada 29 mai - 1 iunie, Primaria Capitalei prin ArCub readuce teatrul pe străzile Capitalei si, timp de patru zile, Piața Unirii, Piața George Enescu, Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Centrul istoric și pe bulevardele centrale ale Bucurestiului vor defila masinarii spectaculoase, papuşi gigant, personaje fantastice, completate de efecte pirotehnice şi momente de improvizaţie. Nici anul acesta nu vor lipsi spectacolele extreme ce îmbina dansul cu elemente de acrobaţie, instalaţiile suspendate, concertele în aer liber sau paradele desprinse din basme.

Ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediţie, la Festivalul Internaţional de Teatru de Strada B-FIT in the Street! vor participa companii specializate în teatru de strada, provenind din state precum Romania, Spania, Franta, Olanda, Marea Britanie, Slovacia, Belgia, Italia si chiar din Australia.
Printre reprezentatiile de exceptie care vor avea loc in cadrul festivalului B-FIT in the Street! 2014 se numara spectacolul de jocuri și lumini pe apă, prezentat de Aquatique Show International, pe Râul Dâmbovița, în zona Piața Unirii; Hamlet, abordare inedită a piesei shakespeariene, propusă de Compania Shakespeare’s Globe; show-ul halucinant al artiștilor din Mirror Family (Top Event Shows); reprezentațiile companiei Transe Express din Franța: păpușile gigantice Divas, care vor umple centrul orașului de culoare și divertisment sau trupa Celestial Carillon, care, timp de 50 de minute, va inunda cerul Capitalei cu jocuri impresionante de lumini.
Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.