6 octombrie 2022

Festivalul „Baclavaua de aur”, la Mangalia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria municipiului Mangalia, cu implicarea Uniunii Democrate Turce din România, Filiala Mangalia, invită publicul interesat, la Festivalul „Baclavaua de Aur” – „Altin Baklava Festivali”, care va avea loc în perioada 29-30 iulie, în Piaţa Republicii, din localitate.

În cadrul primei ediţii a evenimentului, cu începere de la orele 17:00, vor avea loc prezentări de produse tradiţionale turceşti, un spectacol artistic, dar şi multe alte surprize. La deschiderea evenimentului, vineri, 29 iulie, sunt invitaţi oficiali din partea Prefecturii Constanţa, Consulatului Turciei, Primăriei Mangalia, preşedintele UDTR, precum şi alţi membri de seamă ai Uniunii.

Potrivit organizatorilor, spectacolul artistic de vineri va fi susţinut de Ansamblul de dansuri turceşti „Fidanlar”, din Constanţa.

Sâmbătă, 30 iulie, programul va continua cu Ansamblul „Tuna” din Tulcea, iar la ora 14:00, va avea loc şi o demonstraţie de pictură pe apă „EBRU”, în incinta Bibliotecii Municipale.

Pe parcursul desfăşurării evenimentului, pe platoul din faţa Casei de Cultură se vor monta patru corturi mari, unde vor fi amenajate standurile cu produse tradiţionale, precum: plăcinte cu carne, cu brânză, dulciuri şi bineînţeles nelipsitele baclavale.

În semn de recunoştinţă pentru cei care vor pregăti delicioasele preparate tradiţionale turceşti, organizatorii festivalului vor acorda acestora diplome de participare.

Sursa foto Pixabay