16 ianuarie 2022

Festivalul Brazilor de Crăciun rămâne, pentru cel de-al 21-lea an consecutiv, polul solidarităţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Adina Buzatu şi Gheorghe Zamfir îşi unesc forţele la Festivalul Brazilor de Crăciun: „Această latură creativă a maestrului Zamfir este foarte valoroasă”

Pentru cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, 26 de artişti şi designeri au creat în atelierele lor brazi care spun povestea binelui ce trece de la unul la altul, prin empatie şi solidaritate. Brazii pot fi văzuţi la Muzeul Naţional de Artă al României până pe 9 decembrie, când va avea loc Gala, prezentată anul acesta de Andreea Raicu şi Mihai Morar.

Într-un context dificil, Festivalul Brazilor de Crăciun rămâne, pentru cel de-al 21-lea an consecutiv, polul solidarităţii, ediţia din acest an demonstrând că binele comun depinde de efortul colectiv, de responsabilitate socială şi de implicare. Bradul TRENDS by Adina Buzatu pregătit pentru licitaţia caritabilă a prins contur dintr-o colaborare artistică, în scop umanitar, cu maestrul Gheorghe Zamfir. Designerul a ales să folosească în lucrarea sa cravata, ca simbol al eleganţei masculine eterne şi picturile maestrului Gheorghe Zamfir imprimate pe astfel de piese.

„Inspiraţia mea este chiar cauza, e bine cunoscut că eu iubesc copiii, dar sunt extrem de sensibilă la aceşti copii mai puţin norocoşi, care nu au posibilitatea să ajungă la şcoală, să mănânce, să se îmbrace sau să se joace. Ne dorim ca bradul nostru să fie cumpărat de un iubitor de artă şi de copii. Acesta va primi cadou de la noi, pe lângă bradul achiziţionat, şi un tablou al celebrului artist, care îi va rămâne ca amintire pentru totdeauna, având în vedere faptul că această latură creativă a maestrului Zamfir este foarte valoroasă şi nu foarte cunoscută publicului, încă. Anul acesta, ca şi anul trecut, bradul a fost produs în parteneriat cu Heritage Advertising, echipă inovatoare care a reuşit cu măiestrie să pună în aplicare proiectul”, a spus Adina Buzatu.

Seara de Gală a Festivalului Brazilor de Crăciun va avea loc în data de 9 decembrie, la Muzeul Naţional de Artă al României, în vederea licitării celor mai frumoşi brazi de Crăciun şi strângerii, astfel, de fonduri pentru restabilirea accesului nediscriminatoriu la educaţie.

Organizaţia Salvaţi Copiii România atrage atenţia asupra crizei sociale iminente, care va urma crizei sanitare al cărei impact negativ s-a răsfrânt asupra celor 400.000 de copii aflaţi în pragul sărăciei.

Potrivit datelor oficiale, copiii români sunt cei mai expuşi din Europa riscului de sărăcie severă: ţara noastră se afla, în 2020, pe primul loc în topul făcut de Oficiul European de Statistică. În cifre absolute, vorbim despre 1.582.000 de copii din România (36,3%) pentru care părinţii nu pot acoperi costurile unei hrane sănătoase, ale unei educaţii de calitate şi ale unor tratamente medicale urgente.

LA CE E BUNĂ SOLIDARITATEA SOCIALĂ

Graţie fondurilor colectate la cele douăzeci de ediţii anterioare ale Festivalului Brazilor de Crăciun:

* 58.868 de copii au beneficiat de sprijin socio-economic, pentru a putea fi integraţi educaţional şi pentru a se preveni abandonul şcolar;

* 39.444 de copii au fost incluşi în programul Şcoala după Şcoală şi de educaţie remedială;

* 9.349 de copii au participat la Grădiniţele Estivale;

* 4.624 de copii au fost recuperaţi educaţional, prin programul A Doua Şansă.

În primele 11 luni ale anului 2021, un an marcat de criză sanitară, care i-a expus riscului de excluziune socială tocmai pe cei mai vulnerabili, Organizaţia Salvaţi Copiii şi-a intensificat programele de reinserţie educaţională şi sprijin socio-pedagogic astfel:

* 5.946 de copii au beneficiat de suport în programul de prevenire a abandonului şcolar prin activităţi de tip Şcoala după Şcoală şi Educaţie remedială;

* 11.400 de copii au beneficiat de servicii educaţionale îmbunătăţite, ca urmare a formării cadrelor didactice (477 specialişti formaţi)

* 12.000 de copii din 54 de şcoli au primit dispozitive necesare învăţării online, rechizite şi produse igienico-sanitare;

* 748 de copii au beneficiat de suport în programul Grădiniţe Estivale;

* 248 de copii au fost reintegraţi prin programul A Doua Şansă.

Pentru cea de-a 21-a ediţie, Organizaţia Salvaţi Copiii România consolidează Fondul de solidaritate pentru copiii vulnerabili, pentru ca dreptul acestora la servicii sociale, de educaţie şi de sănătate să fie real şi nediscriminatoriu. Situaţia copiilor vulnerabili s-a degradat constant în ultimele luni, odată cu evoluţia pandemiei şi impunerea unor restricţii sociale, care pentru ei s-au tradus în marginalizare şi, în foarte multe cazuri, în restricţionarea dreptului la educaţie.

Artiştii care au creat brazi unici, pentru această ediţie, sunt: Smaranda Almăşan, Ana Bănică, Nicu Bocancea & Florăria Iris, Adina Buzatu & Maestrul Gheorghe Zamfir, Daniel Codrescu & Atelierul de mozaic, Irina Dragomir, Anca Fetcu Lupu & Beelive Design, Gheorghe Fikl, Omid Ghannadi & Inside Academy, Simona & Gabriel Gherasim – Gallantique Boutique, Teodor Graur, Laura Hîncu, Hamid Nicola Katrib, Doina Levintza, Carmen Marin, Ana Mohonea & Maria Mohonea – Architectural Christmas, Dhaniel Nora, cu sprijinul Sephora, Adela Pârvu, cu sprijinul PPG România, Obie Platon, Felicia Simion, cu sprijinul Mara Mura, Smiley & HaHaHa Production, Ada Tache & Karim Rashid, cu sprijinul DENT ESTET, Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro, elevii Şcolii Gimnaziale Step by Step & Dhaniel Nora, UNTOLD. Acestora li se alătură Salvaţi Copiii, cu sprijinul Ştefaniei Mircea.