Publicat: 28 Mai, 2015 - 16:14
Share

Joi 28 mai, Festivalul Comediei Românești – festCO continuă seria spectacolelor de comedie și a evenimentelor stradale, alături de un moment special: aniversarea reprezentației cu numărul 200 a spectacolului – POKER de Adrian Lustig, regia Alexandru Tocilescu. La ora 19.00 la Sala Radu Beligan, va avea loc reprezentația cu numărul 200 a spectacolului care îi are în distribuție pe George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Smaranda Caragea. Momentul va fi celebrat prin prezența lui Alexandru Tocilescu (fiul regizorului Alexandru Tocilescu) și a dramaturgului Adrian Lustig, care vor spune câteva cuvinte despre acest spectacol.

De la ora 18.30, în foaierul Teatrului de Comedie va fi lansată cartea lui Vladimir Găitan - VLADIMIR GĂITAN. ZIG-ZAG PRIN ALFABETUL VIEȚII, de Maria Capelos, Editura ALL, 2015. Vor lua cuvântul autoarea volumului Maria Capelos și publicistul George Stanca.

La ora 18.00, în afara concursului, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie se va juca spectacolul CABARETUL CUVINTELOR de Matei Vișniec, regia Alexandru Nagy, spectacol produs de Teatrul Independenților Profesioniști și Teatrul Mignon.

La 19.30, la Sala Studio a Teatrului Național „I.L.Caragiale” în secțiunea concurs se va juca spectacolul DUMNEZEU SE ÎMBRACĂ DE LA SECOND-HAND de Iulian Margu, regia Ion Caramitru.

Seara se va încheia cu proiecția filmului SUNT O BABĂ COMUNISTĂ, regia Stere Gulea, eveniment organizat în parteneriat cu Caravana Filmului Românesc. Proiecția va avea loc la ora 21.30, în aer liber, iar accesul este gratuit. Înainte de proiecție vor spune câteva cuvinte actorii din film (Luminița Gheorghiu, Anca Sigartău, Tania Popa, Constantin Drăgănescu, Mihai Gruia Sandu), dar și a regizorului Stere Gulea și a directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile.

JOI 28 MAI 

11.00 Teatrul de Comedie, Sala Studio

LABORATORUL DE COMEDIE – atelier de lucru pe textul dramatic coordonat 

de echipa Drama League, New York

18.00 Teatrul de Comedie, Sala Nouă              

CABARETUL CUVINTELOR de Matei Vișniec, regia Alexandru Nagy (1h 10’)

producător Teatrul Independenților Profesioniști

18.30 Teatrul de Comedie, foaier

lansare carte

VLADIMIR GĂITAN. ZIG-ZAG PRIN ALFABETUL VIEȚII 

de Maria Capelos, Editura ALL, 2015

 

19.00 Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan                       

POKER de Adrian Lustig, regia Alexandru Tocilescu (2h 10’)

producător Teatrul de Comedie

spectacol prezentat în afara concursului

 19.30 Teatrul Național„I.L.Caragiale” București, Sala Studio                                IN

DUMNEZEU SE ÎMBRACĂ DE LA SECOND-HAND de Iulian Margu, regia Ion Caramitru (2h)

Producător Teatrul Național „I.L.Caragiale” București

 
21.30 Teatrul de Comedie

proiecție film în aer liber – Cinemateca festCO & Caravana Filmului Românesc

SUNT O BABĂ COMUNISTĂ, regia Stere Gulea