Publicat: 22 Octombrie, 2012 - 09:26
Share

 După nouă zile de proiecţii a numeroase producţii cinematografice din peste 35 de ţări, Festivalul Internaţional de Film 'Comedy Cluj' a oferit Sâmbătă seară  trofeele celei de-a patra ediţii. Gala de decernare a premiilor 'Comedy Cluj' 2012 a avut loc la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca şi s-a desfăşurat în prezenţa unui numeros public dar şi a reprezentanţilor autorităţilor locale precum şi ai partenerilor festivalului din acest an.

 Juriul competiţiei de lung metraj a fost format din Thom Palmen (producător de film, Suedia), Sebastian Stern (regizor, Germania), Declan Cassidy (regizor, Irlanda) şi Vivek Singhania (producător de film, Bollywood).

 Distincţiile Festivalului Internaţional de Film 'Comedy Cluj' 2012 - Competiţia de Lung Metraj:

 * Cel mai Bun Film: Chinese Take-Away/Un cuento chino (Argentina/Spania, 2011, regia Sebastian Borenzstein).

 * Cel mai Bun Regizor: Tanya Wexler (Hysteria)

 * Cel mai Bun Scenariu: Dick Clement & Ian La Frenais & Simon Maxwell (Killing Bono, 2011, Marea Britanie/Irlanda)

 * Cel mai Bun Actor într-un Rol Principal : actriţa Ke Shi (OZN în ochii ei/UFO in Her Eyes, Germania/China,2011, regia Xiaolu Guo).

 Pentru competiţia dedicată filmelor de scurt metraj, juriul a fost compus din bloggeri şi specialişti ai industriei cinematografice iar premiul 'Comedy Cluj' 2012 a fost acordat producţiei 'Până când moartea ne va despărţi' (Argentina, 2012, regia Carolina Carrilo).

 Una dintre cele mai aşteptate distincţii ale serii a fost bineînţeles Premiul Publicului, spectatorii având posibilitatea sa voteze filmul preferat pe parcursul celor nouă zile de festival. Premiul Publicului a fost acordat în acest an filmului Tom Sawyer (Germania, 2012, Regia Hermine Huntgeburth).

 Festivitatea de decernare a distincţiilor a Festivalului Internaţional de Film 'Comedy Cluj' 2012 a fost urmată de spectacolul-eveniment 'Retour de Flamme', un cine-concert susţinut de Serge Bromberg.

 Premiul de Excelenţă al 'Comedy Cluj' 2012 a fost acordat actorului şi regizorului Horaţiu Mălăele.

 Mâine, 21 octombrie, în ultima zi a Festivalului Internaţional de Film 'Comedy Cluj' publicul clujean va putea urmări filmele câştigătoare la Comedy Cluj 2012 la cinematografele Florin Piersic şi Victoria, dar şi o selecţie a celor mai bune producţii prezente în acest an în cadrul festivalului.