Publicat: 20 Noiembrie, 2015 - 08:37

Festivalul cuprinde două secțiuni de concurs: limba romană (21 noiembrie, 11h—17h) și limba franceză (22 noiembrie, 12h—17 h).

Partenerii proiectului sunt: Teatrul George Ciprian Buzău, Consiliul Județean Buzău, Institutul Francez din București, Delegația Valonia—Bruxelles, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul de Arte Margareta Sterian Buzău, Liceul Tehnologic Costin Nenițescu, și sponsori: Comfortuna și Cofetăria Briana.

Pe data de 19 noiembrie 2015, ora 17,00, la Ceainăria Gaudeamus, vă așteptam cu drag la evenimentele (spectacole de teatru în limba romană și în limba franceză, lansări de carte) pe care Centrul Cultural Francofon Buzău le organizează la Târgul de carte Gaudeamus, București, al treilea an consecutiv, la invitația Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România.

Sâmbăta, 21 noiembrie 2015, începând cu ora 11,00, vor poposi pe scena Teatrului George Ciprian din Buzău, elevi din Buzău, Rm Sărat, Pitești, Vaslui, Alexandria și Craiova pentru a prezenta spectacole de teatru în limba română.

Duminică, 22 noiembrie, concursul de teatru este rezervat celor care au pregătit spectacole în limba franceză, la care vor participa elevi de gimnaziu și de liceu din Buzău, Piatra-Neamț, Pitești, Cernavoda, Zimnicea, Vaslui și Slobozia.

Ediția a VII-a a festivalului de teatru Eugen Ionescu are invitați de onoare din Franța. În primul rând, dl Matei Visniec revine la Buzău, pentru lansarea ultimelor volume publicate la editura Polirom. Alături de renumitul dramaturg roman, va veni și trupă de teatru 'Les ondes', din Paris, care va prezenta, sâmbăta, ora 18,00, pe scena teatrului buzoian spectacolul în limba franceză, 'Moi, le mot', o adaptare după piesa 'Cabaretul cuvintelor', de Matei Vișniec.

Duminică seara va fi, de asemenea, prezentat de către Teatrul George Ciprian, spectacolul dramatic 'Angajare de clovn', de Matei Vișniec.

Festivitatea de premiere va avea loc în fiecare zi de concurs, de la ora 20,00, când vor fi recompensați cei mai talentați elevi din concurs, cât și profesorii coordonatori ai trupelor de teatru.