Publicat: 1 Iunie, 2017 - 14:50
Share

Promenada găzuiește în perioada 31 mai – 6 iunie, cea de-a doua ediție a Festivalului Filmelor Românești. Sezonul filmelor pe terasa Promenada este deschis de „Sieranevada”, pe 31 mai. Regizată de Cristi Puiu, producția multipremiată național și internațional a fost nominalizată pentru distincția supremă Palme d’Or la Festival de Cannes, în 2016, și a fost propunerea României la Premiile Oscar, ediția 2017. Intrarea la acest eveniment este liberă, iar vizionarea filmelor rulate în cadrul festivalului se poate face și din cafelenele de pe terasă (TrickShot, Costadoro, Filicori), în baza unei rezervări.
 
Vizionarea filmului Sieranevada se va face în prezența regizorului Cristi Puiu. Astfel, vizitatorii Promenada vor avea ocazia să afle direct de la acesta mai multe despre conceptul și povestea din spatele filmului, dar și detalii inedite despre actori și interpretările lor. 
 
„Sieranevada” va fi proiectat pe terasa Promenada începând cu ora 21:00, pe un ecran de mari dimensiuni, cu ajutorul unui proiector unic în România, creat special pentru proiecții în aer liber și cu o capacitate de 35.000 lumeni. 

În perioada 31 mai – 6 iunie, în cadrul Festivalului Filmelor Românești, vor rula și alte producții cinematografice românești, de la ora 21:00:
1.    „Sieranevada”, regia Cristi Puiu – 31 mai
2.    „Morgen”, regia Mar`ian Crișan – 2 iunie 
3.    „Rocker”, regia Marian Crișan – 4 iunie
4.    „Orizont”, regia Marian Crișan – 5 iunie 
5.    „Acasă la tata”, regia Andrei Cohn – 6 iunie