Publicat: 31 August, 2015 - 09:40
Share

Festivalul Internaţional "George Enescu" s-a deschis, duminică seară, la Sala Palatului din Bucureşti. La eveniment a participat preşedintele Klaus Iohannis, care a venit împreună cu soţia sa. Printre cei prezenţi s-au mai numărat ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" s-a deschis cu "Rapsodia Română Nr. 1", de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroşi tineri muzicieni din România, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" se desfăşoară între 30 august şi 20 septembrie, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, la 134 de ani de la naşterea marelui compozitor român şi 60 de ani de la moartea sa. 

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor fi prezenţi la Festivalului "George Enescu" 2015. Vor avea loc peste 70 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, timp de 22 de zile.

Premiera absolută este prezenţa în Festivalul Enescu şi în România, după 15 ani de discuţii, a Orchestrei Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle.