Publicat: 23 Aprilie, 2013 - 09:00
Share

Cele mai multe evenimente înscrise în Festivalul Internațional al Naiului “Gheorghe Zamfir” vor avea loc la Sfântu Gheorghe. Uniunea Muzicienilor Interpreți din România, în parteneriat cu Asociația de Tineret Ecou și Centrul de Cultură Arcuș, organizează pînă pe 25 aprilie 2013, prima ediție a festivalului care poartă numele celui mai mare naist al lumii, Gheorghe Zamfir, la Sfântu Gheorghe, Arcuș (Covasna) și Brașov. Festivalul Zamfir este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriilor Sfântu Gheorghe și Brașov, al Consiliului Județean Covasna  și al Filarmonicii Brașov.

Partenerii privați ai evenimentului sunt firmele Tricomserv, Covalact, Ariadne, Dunapack și Bertis. Coproducător al evenimentului este Televiziunea Română.

“Sunt fericit că mă aflu în Covasna, cu capitala la Sfântu Gheorghe, oraș binecuvântat care poartă numele sfântului pe care îl port și eu. Sunt fericit pentru faptul că prima dată în cariera mea de artist și prima dată în viața mea s-a organizat un astfel de eveniment. Sper să fie o mare reușită și să vedem, de la an la an, un Festival Zamfir tot mai amplu și mai complex”, a declarat maestrul naiului, Gheorghe Zamfir.

Evenimentul a fost deschis de un recital extraordinar de orgă și nai, susținut de Gheorghe Zamfir și Christian Micșunescu (München) la Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov.

Marți, 23 aprilie, în școlile din Sfântu Gheorghe, Maestrul Naiului, alături de președintele UNIMIR, vor împărți cărți semnate, din propriile biblioteci, la orele de limbă română. Tot marți, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuș va găzdui Concertul Cameral Gheorghe Zamfir. Alături de Maestrul Naiului vor evolua oboistul Adrian Petrescu (prim-oboist al Filarmonicii “George Enescu”) și Cvartetul Tiberius de la Târgu Mureș.

Miercuri, “Basmele lui Zamfir”, carte apărută recent la Editura Astra, vor fi citite de însuși autorul lor, în grădinițele covăsnene. Protagoniștii Festivalului Zamfir se vor plimba în câteva grădinițe din Sfântu Gheorghe și vor citi povești copiilor.

Joi, 25 aprilie, pe scena Teatrului din Sfântu Gheorghe, publicul covăsnean va avea parte de un concert extraordinar Gheorghe Zamfir cu taraf. Evenimentul care închide festivalul va fi înregistrat și transmis de către Televiziunea Română.

Informații suplimentare referitoare la aceste evenimente se pot găsi pe site-ul official al festivalului, www.festivalzamfir.ro.