Publicat: 6 Iulie, 2014 - 11:52

Festivalul International de Literatura de la Bucuresti (FILB), cel mai important festival international, independent, de literatura din Romania, participa la editia din acest an a Swimathon Bucuresti, competitia de inot destinata proiectelor comunitare, organizata de Fundatia Comunitara a capitalei.

Organizatorii FILB isi propun ca, prin participarea la cea de a II-a editie a Swimathon Bucuresti, sa reuseasca sa stringa o parte dintre fondurile necesare desfasurarii celei de a VII-a editii a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti, planuita sa aiba loc in perioada 3-5 decembrie 2014, la Clubul Taranului din cadrul MTR.  

Cei care inoata pentru FILB, pe data de 12 iulie, la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu, sint: poetul Andrei Dósa, prozatoarea Lavinia Braniste, jurnalistul cultural Matei Martin, specialista in marketing de carte Andra Carbunaru si scriitorul Vasile Ernu. 

„FILB e un Festival care depinde enorm de publicul pe care si l-a format, drept care incercam sa pastram formula initiala: evenimente gratuite, o arie cit mai larga de genuri literare prezente in cadrul festivalului, indiferent de editurile implicate, si cit mai putina culoare politica. Pentru a avea toate astea an de an, facem orice. De exemplu, inotam”, a declarat Bogdan-Alexandru Stanescu, presedintele FILB.

FILB participa la Swimathon alaturi de alte 30 de proiecte comunitare; cele aproape 200 de persoane cu spirit civic care inoata pentru proiecte la Swimathon Bucuresti 2014 isi propun sa stringa impreuna peste 135.000 de lei.

Donatiile pentru FILB 6 se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, alegind din lista proiectelor de sustinut „Ajutam FILB sa implineasca cei 7 ani de-acasa in literatura!”. De asemenea, donatii se pot face si in ziua evenimentului, la Standionul Lia Manoliu.