3 iulie 2022

Festivalul Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a X-a

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ediţia aniversară a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, se desfăşoară anul acesta la Bucureşti, Sibiu şi Braşov în perioada 4-17 noiembrie şi propune publicului meloman recitaluri şi concerte cu orchestra la care vor participa câţiva dintre cei mai importanţi chitarişti ai lumii, alături de muzicieni români consacraţi. Festivalul capătă amploare prin colaborările cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, alături de care chitaristul argentinian Pablo Marquez va cânta în premieră mondială „Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi 2 percuţionişti, op. 174”, intitulat „Aluvión”, de Dan Dediu, şi Orchestra de Cameră Radio avându-i ca solişti pe membrii duo-ului Bandini-Chiacchiaretta (chitară-bandoneon), care vor dedica o seară specială muzicii lui Astor Piazzolla, de la a cărui naştere aniversăm 100 de ani. 3 recitaluri solo la Bucureşti şi Braşov susţinute de către cei mai sus menţionaţi, cărora li se va alătura unul dintre cei mai titraţi şi apreciaţi tineri chitarişti ai momentului, italianul Andrea de Vitis, 2 concerte de duo susţinute de muzicieni români (Duo Kitharsis şi Duo Soare-Bănescu), 5 prime audiţii absolute, masterclass-uri pentru elevi şi studenţi – acestea sunt evenimentele care sperăm că, în aceste timpuri dificile, vor readuce bucuria în sufletele spectatorilor care urmăresc de 10 ediţii acest proiect devenit un reper cultural în peisajul chitaristic şi muzical românesc.

Pentru detalii, vă rugăm să accesaţi www.facebook.com/kitharalogos sau www.seriledechitara.ro . Evenimentele se vor desfăşura conform reglementărilor în vigoare. Intrarea la concert se face pe baza prezentării certificatului verde de vaccinare şi se face în limita a 30% din capacitatea maximă a sălilor. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea corectă a măştii este obligatorie pe întreaga durată a concertelor.

Intrarea la concerte este liberă şi se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com , cu excepţia sălilor unde se desfăşoară concertele cu orchestra şi a concertului cameral de la Sala Patria din Braşov.

Concertele (6.11, 12.11, 13.11, 16.11/Bucureşti) vor putea fi urmărite şi în direct, online, pe pagina de youtube a Asociaţiei Culturale Kitharalogos.