10 august 2022

Festivalul Medieval „Eternul Maramureş”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

FESTIVALUL MEDIEVAL ETERNUL MARAMUREŞ
6 – 7 AUGUST 2022
CENTRUL MUNICIPIULUI SIGHETU MARMAŢIEI

În perioada 6 -7 august, Primăria şi Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş organizează în centrul vechi al municipiului a XI-a ediţie a Festivalului Medieval „Eternul Maramureş”.

Pe parcursul celor două zile, publicul va putea admira parada de deschidere cu cavaleri, domniţe, menestreli şi scutieri, va interacţiona cu membrii asociaţiilor de reconstituire istorică în taberele militare şi atelierele amplasate în centrul oraşului, va retrăi istoria în cadrul confruntărilor care vor prinde viaţă în zonele special amenajate şi se va putea bucura de farmecul muzicii şi a dansurilor medievale.

Festivalul Medieval devenit deja o tradiţie pentru municipiul Sighetu Marmaţiei, va fi deschis oficial sâmbătă 6 august pe pietonala Corneliu Coposu cu salutul trupelor de reenactori din partea Primarului Vasile Moldovan, urmat de parada costumelor medievale. Cnejii de Maramureş şi Maramorus Barbarorum sunt doar două dintre trupele de reconstituire istorică care îşi vor expune armele în faţa publicului şi vor pune totodată în scenă adevărate demonstraţii de bătălie.

Tot sâmbătă vor avea loc ateliere de muzică şi dansuri medievale, iar seara va fi animată de Lupus Dacus Simfonic, Rareş şi pe final Raluca & Proiectul Balkanic.

Şi cea de-a doua zi a Festivalului va fi una încărcată cu evenimente interesante: demonstraţii de lupte cavalereşti, dansuri medievale, concurs de tir cu arcul, poveşti despre muzica şi armele medievale şi spectacole la scenă.

Seara de duminică va fi dedicată muzicii de bună calitate, pe scena Festivalului urcând Morbid Tales, Lupus Dacus, după care Ştefan Bănică va încinge atmosfera cu un concert de excepţie.

În cadrul Festivalului, ca semn de apreciere şi recunoştinţă pentru efortul depus de comunitatea sigheteană în gestionarea afluxului de migranţi proveniţi din Ucraina, Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Transcarpatia împreună cu Filiala Regională Transcarpatică a Asociaţiei Oraşelor Ucrainene, Biroul Interregional al ASU Euroregiunea Carpatică – Ucraina, Clubul Rotary Ujgorod organizează în perioada 6-7 august la Sighetu Marmaţiei expoziţia de fotografie „100 de zile de război în Ucraina”, ca parte a iniţiativei „European Routes to Victory”. Sâmbătă 6 august fotografiile vor fi expuse pe pietonala Corneliu Coposu începând cu ora 12:00, iar duminică la Primăria Sighet de la ora 11:00.

CABINET PRIMAR

Sursa foto Pixabay