19 octombrie 2021

Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” – Alba Iulia redevine capitala muzicii folk

Happy people dance in nightclub DJ party concert and listen to electronic dancing music from DJ on the stage. Silhouette cheerful crowd celebrate New Year party 2020. People lifestyle DJ nightlife.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Festivalul se mută în Piaţa Cetăţii şi intrarea în zona evenimentului va fi LIBERĂ

Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este reluat, după ce ediţia de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei, iar timp de două zile, în perioada 25 – 26 septembrie, Alba Iulia redevine capitala muzicii folk. Astfel, la sfârşitul acestei săptămâni, folkul românesc se mută cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România.

Evenimentul se desfăşoară cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, iar intrarea va fi liberă.

Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se va desfăşura sâmbătă şi duminică, 25 şi 26 septembrie 2021, în Piaţa Cetăţii din municipiul Alba Iulia. Fiecare zi va fi deschisă, la ora 11:00, la Framm’s, cu o „Cafea cu Folk” în cadrul căreia publicul se va putea întâlni cu interpreţii invitaţi în festival. Ulterior, în fiecare seară, vor urca pe scenă folkişti îndrăgiţi precum Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Dinu Olăraşu, Florin Săsărman, Sorin Minghiat, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Vali Şerban şi „Şcoala de Folk”. Duminică, la Framm’s, este programată şi lansarea discului vinyl „Accent 40 – Cascadorii Anxietăţii” şi cartea „Chitaristul” – Paul Prisada.

„În fiecare an, Alba Iulia devine capitala muzicii folk româneşti, iar cei mai îndrăgiţi interpreţi ai genului se mută în ‘Cealaltă Capitală’ cu întreg bagajul de muzică bună. În acest an ne propunem să organizăm o ediţie specială a festivalului, de o sensibilitate aparte, pentru dumneavoastră, publicul, dar şi pentru artiştii judeţului şi ai României, într-o perioadă dificilă din cauza pandemiei COVID-19. Atingerea acestui deziderat va fi posibilă doar cu sprijinul spectatorilor. Datorită susţinerii Consiliului Judeţean Alba, căruia îi mulţumim pe această cale, anul acesta intrarea la festival va fi gratuită, însă facem un apel la responsabilitate, asumare şi respect, în vederea respectării cu stricteţe a măsurilor sanitare impuse de legislaţia în vigoare”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Spectatorii care doresc să participe la Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” vor trebui să ştie că accesul în perimetrul de eveniment va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât să se intre pe rând, respectând distanţarea fizică. La intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact şi nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor cu temperatura măsurată mai mare de 37,5 grade C.

Pe toată perioada concertelor, în perimetrul de eveniment, fiecare participant va trebui să poarte mască de protecţie, în mod corespunzător. De asemenea, intrările în spaţiul de eveniment vor fi dotate cu staţii de dezinfectare pentru mâini, iar spectatorii vor fi obligaţi să se dezinfecteze în momentul accesului în spaţiul respectiv. În spaţiul de eveniment, poziţionarea scaunelor destinate publicului nu vor suferi modificări, pentru a asigura distanţarea fizică de siguranţă şi se vor respecta culoarele de acces şi ieşire, acestea fiind marcate în mod corespunzător.

Organizatorii recomandă publicului să participe la eveniment în mod organizat, prin acces în perimetrul de eveniment şi cu respectarea măsurilor organizatorice şi să NU aleagă participarea la eveniment indirect, cu scopul evitării măsurilor sanitare, în afara perimetrului.

Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

PROGRAMUL Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”