Publicat: 25 Ianuarie, 2017 - 09:39

Casa de Cultură 'Ion Luca Caragiale' a Municipiului Ploiești va participa, pe 28 ianuarie 2017, la Blaj, la Festivalul Național de Poezie 'Ocrotiți de Eminescu', ediția a XVII-a. Concursul 'Ocrotiți de Eminescu' este organizat de către Asociațiunea Transilvană pentru Literatura și Cultura Poporului Român Astra, Despărțământul 'Timotei Cipariu' Blaj.

Casa de Cultură 'Ion Luca Caragiale' a Municipiului Ploiești va fi reprezentată la ambele secțiuni ale concursului. La secțiunea de creație literară — poezie Casa de Cultură 'Ion Luca Caragiale' a Municipiului Ploiești a primit și a trimis către organizatori lucrările elevilor, liceenilor și studenților din tot județul. La secțiunea de recitare din lirica eminesciană, care se va desfășura pe 28 ianuarie 2017, Casa de Cultură 'Ion Luca Caragiale' va participa cu 5 concurenți. Aceștia sunt liceenii care au obținut premii la Concursul județean de recitări 'Ca un luceafăr am trecut prin lume', organizat de către Casa de Cultură 'Ion Luca Caragiale' în data de 15 ianuarie 2017: Marian Dumitru, C.N. 'I.L. Caragiale' Ploiești; Andrei Popescu, C.N. 'Nichita Stănescu' Ploiești; Valentin Cepoiu, Colegiul de Artă 'Carmen Sylva' Ploiești; Adelina Mirică, C.N. 'Al.I. Cuza' Ploiești; Denisa Pantazi, Colegiul Economic 'Virgil Madgearu' Ploiești.

În seara de 26 ianuarie, elevii ploieșteni participanți la secțiunea de recitare lirică vor pune în scenă, la Biblioteca municipală 'Școala ardeleană' Blaj, o scenetă de Ion Luca Caragiale, iar pe 27 ianuarie vor participa la o excursie culturală în Alba Iulia și vor susține un recital poetic din opera eminesciană la Biblioteca Județeană 'Lucian Blaga' Alba.

Director,

Luminița Avram