Publicat: 8 Septembrie, 2015 - 09:43
Share

Doripesco a organizat în perioada 04 – 06 septembrie cea de-a treia ediție a Festivalului Pescăresc Delta din Carpați, în Piața Sfatului – Brașov, acesta fiind unicul festival cu profil pescăresc din Transilvania. Scopul acestui festival este reprezentat de promovarea preparatelor din pește ca sursă de sănătate, întrucât Doripesco încurajează consumatorii să fie responsabili de alimentația proprie și a celor dragi. Pe de altă parte, Doripesco și-a dorit o apropiere de clienții actuali și potențiali, prin acest festival oferindu-le acestora show-uri live, numeroase concursuri și premii. În plus, cu această ocazie, am vrut să facem cunoștință brașovenilor și nu numai, cu cea mai nouă apă plată de pe piață, Armonia.  
Evenimentul a fost un adevărat succes, întrucât pe parcursul celor trei zile de festival, fluxul de vizitatori a fost de peste 50.000. În ceea ce privește vânzările, la fel ca și la celelalte ediții, locul I a fost ocupat de renumiții mititei pescărești, care s-au vândut într-o cantitate foarte mare, de aproximativ 20.000 de bucăți. Pe lângă inegalabila saramură de crap, păstrăvul la grătar, rondelele de sturion sau chifteluțele din pește, vizitatorii au putut încerca, în premieră, sărmăluțele pescărești, preparate după o rețetă originală. Printre noutățile acestei ediții s-au numărat și diversitățile din păstrăv: vinegreta, ostropelul, sote-ul din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.
Distracția a fost asigurată de trupe care au realizat o atmosferă incendiară și show-uri de neuitat în Piața Sfatului: Bosquito, Conexiuni, Trupa Coco, Trupa Romania, dar și interpreți iubiți de public: Ducu Bertzi, Adrian Daminescu, Sava Negrean Brudașcu. Mai mult chiar, tuturor celor prezenți li s-a oferit posibilitatea de a participa la diverse concursuri, fiind recompensați de MC-ul festivalului cu numeroase premii: tricouri, șepci, rucsacuri, sacoșe, pelerine de ploaie, etc. A fost realizată și o tombolă a festivalului, premiul cel mare constând într-un weekend de vis la restaurantul Casa Păstrăvarului. 
„Dorinţa noastră este să dezvoltăm un ALTFEL de turism, prin promovarea naturii, deoarece Delta din Carpaţi – Doripesco reprezintă o arie naturală protejată, sit Natura 2000 şi Sit Ramsar. Complexele piscicole aflate în custodia Doripesco prezintă avantaje deosebite nu doar pentru acvacultură, ci şi pentru turism, Doripesco oferindu-le clienţilor trei unităţi turistice şi posibilitatea practicării unor activităţi de agrement, precum: pescuitul sportiv, birdwatching şi vânătoare. Contextul actual ne obligă să fim responsabili în privinţa alimentaţiei, iar din acest motiv Doripesco a venit în întâmpinarea dorinţei clienţilor, prin preparatele pescăreşti unice pe piață. Acesta este unul dintre motivele pentru care dorim să facem o tradiție din organizarea acestui festival pescăresc” (Ing. Dorin Crizbăşan – Director General S.C. Doripesco S.A.)