Publicat: 14 Septembrie, 2014 - 13:46
Share

PLAI e ca o călătorie multiculturală prin toate cotloanele artei, iar asta s-a simțit din plin în a doua zi de festival. Timișoreni și alți participanți din toate colțurile țării (chiar și din alte părți ale lumii) s-au bucurat de activitățile propuse de partenerii culturali ai festivalului.

Sub corturile africane de pe Aleea Culturală, toată lumea a avut ocazia să guste și să împărtășească artă, să se joace și să schimbe idei, să pună întrebări, să-și găsească un hobby. Totul, de la introducere în fotografie, Speed friending și Gimnastica minții la ateliere de creație, jonglerie și yoga, a umplut ziua de la ora 12 și până în seara, la ora 19. Aleea a fost locul în care rătăcirea printre corturi le-a adus celor prezenți mâini pline de obiecte făcute chiar de ei, idei noi și zâmbete.

Călătoria de sâmbătă a presupus dese popasuri la scena 2, cu inițiere în artele circului, bodypercussion, concert Țapinarii și spectacolul de teatru dans Zic-Zac al Andreei Gavriliu (rezemată de Ștefan Lupu și George Costin). Casa Filmelor i-a întors pe toți din drum cu Pură vida, de Iraburu&Molina, Art of Freedom — Himalaje al regizorului John Noel, iar audiența a asistat la o discuție cu alpinistul Horia Colibasanu.

Programul scenei principale a fost deschis, că în fiecare seară a ediției 2014, de Light în Babylon. Publicul a continuat să danseze cu Salao, urmat de mult așteptatul Tito Paris. Aproape 2500 de oameni s-au bucurat de concertele celei de-a două seri.

Seara s-a încheiat la cortul Chill cu premiera setului live ce va face parte din albumul de debut al lui DJ Kuky și Happy Flow, intitulat Connection. Cei doi membri fondatori InterLoop au fost acompaniați de Megga Dillah (voce) și Gore (percuție).

PLAI e locul în care publicul dansează alături de artiști, creează cu mâinile proprii, descoperă locuri noi. E locul unde voluntarii nu dorm și se bucura de festival alături de vizitatori, iar atmosfera cu care intram în ultima zi de festival e cu adevărat specială.

Ultima zi de PLAI 2014 va debuta cu programul partenerilor culturali, pe Aleea Culturală, începând cu ora 12, urmat de Made în TM de la scena 2 — ora 16, programul special al Casei Filmelor și ultimele concerte de la scena principală.

Tot duminică, primul proiect PLAI 100% va putea fi urmărit în încheierea festivalului: Subcarpați+Orchestră. Membrii Subcarpați, împreună cu o orchestră formată din muzicieni timișoreni (artiști independenți, artiști ai Operei din Timișoara și studenți colaboratori ai Filarmonicii Banatul), vor prezenta o variantă inedită a celor mai de succes piese ale lor.