Publicat: 23 Noiembrie, 2018 - 13:08

RadiRo – singurul festival din lume dedicat orchestrelor radio – unul dintre cele mai tinere festivaluri de aceasta amploare din Romania, se apropie de final! Creat in 2012 ca o alternativa in anii in care nu se deruleaza Festivalul International ”George Enescu”, RadiRo este un eveniment produs si organizat o data la doi ani de Radio Romania. 

Duminica, 25 noiembrie (19.00), Festivalul International al Orchestrelor Radio – editia a IV-a - se va incheia la Sala Radio cu un concert extraordinar sustinut la Bucuresti de RTE National Symphony Orchestra – Irlanda, cu un program integral Ceaikovski. 

Evenimentul se va derula sub bagheta celebrei dirijoare Nathalie Stutzmann (cunoscuta in primul rand ca o voce de opera extrem de valoroasa – contralto). 

Invitat special al concertului de inchidere RadiRo este si violonistul Ray Chen (nascut in Taiwan si crescut in Australia). Ray Chen va canta la Sala Radio pe o vioara de patrimoniu universal: Stradivarius “Joachim” (1715), detinuta odinioara de virtuozul Joseph Joachim, unul dintre cei mai mari violonisti ai sec. XIX. 

 

Tag-uri Institutii: