Publicat: 2 August, 2018 - 09:33
Share

Strada Armenească prinde din nou viață în perioada 3-5 august 2018 pentru a V-a ediție a Festivalului Strada Armenească! 
Sub deviza #hay5 în acest an, Festivalul Strada Armenească este o experiență unică în București. Timp de 3 zile vom petrece în stil armenesc, iar participanții se vor putea bucura de numeroase activități, concerte și dansuri, renumitul bazar, precum și de și mai renumitul khorovatz (grătar)! Fiind anul centenarului, ne dorim să celebrăm acest lucru și să oferim bucureștenilor o experiență de neuitat.  
     Pe scenă vor urca nume precum Mihai Mărgineanu, Irina Rimes, Corina Chiriac, Capriel & Garbis Dedeian, Relu & The Zuralia Orchestra, Grupul Iza și mulți alții. Nu vor lipsi nici dansurile, unde avem nume precum Grupul Iza, Ansamblul Vartavar & Hayakaghak, Ansamblul Asteria & Kymata, Ansamblul L’Allodola și mulți alții. Pentru o listă completă vă invităm să urmăriți pagina de facebook și/sau website-ul oficial al festivalului, care sunt actualizate constant.  
    Bazarul va cuprinde tot felul de bunătățuri, care să împace toate gusturile. De la food trucks, cu diferite delicatese, la bijuterii pentru doamne, haine și porturi tradiționale, picturi pe sticlă și obiecte de ceramică, toate acestea și multe altele așteaptă să fie descoperite în bazarul nostru. Nu va lipsi nici tradiționalul atelier de caligrafie, unde veți putea afla mai multe despre unicitatea alfabetului armenesc și veți vedea de ce este o sursă de inspirație pentru lucrările de artă. 
    În ceea ce privește activitățile, suntem siguri că nu vă veți plictisi! V-am pregătit mai multe tururi ghidate prin cartierul Armenesc, Catedrala Armenească și Muzeul Dudian, un treasure hunt în zona festivalului pentru a afla mai multe despre toate etniile prezente la eveniment, un escape room prin care veți descoperi povestea ascunsă a școlii armenești din București, ateliere de dansuri și caligrafie, strada de carte și, bineînțeles, deja faimoasa bătaie cu apă, sărbătoare intitulată Vartavar la armeni!  
    După cum mulți dintre voi știți, la Festivalul Strada Armenească nu ne veselim numai cu armenii ci, ca în fiecare an, ni se alătură și comunitățile evreiești, romă și grecească și, anul acesta, comunitatea italienilor care v-a pregătit momente deosebite pe scenă. Și, fiindcă tot vorbim de momente deosebite, anul acesta, soprana Armine Khachatryan va susține un concert de muzică religioasă în Catedrală Armenească, incluzând și melodii  ale maestrului Komitas.  
    Vă veți putea bucura privirea și cu trei expoziții, menite să evidențieze prezența și spiritul armenesc în România. În timp ce vizitați și explorați festivalul, nu ratați zona restaurantului, pentru a gusta preparate cu tradiție pentru armeni. Paul Agopian va fi prezent pentru a vă povesti mai multe despre preparatele armenești și influențele orientale în preparatele caucaziene.
    Sigur că nu i-am uitat nici pe cei mici, construind o zonă pentru copii unde aceștia vor putea participa la diferite ateliere, spectacole și activități, pentru a-i ține ocupați și fericiți, în timp ce părinții se pot bucura liniștiți de festival. De asemenea, în fiecare dimineață, îi așteptăm pe cei mici cu diferite piese de teatru. Și, că veni vorba de teatru, Compania RAMPA este pregătită să ofere și copiilor mai mari sau foarte mari spectacole memorabile la scenă, în a doua parte a zilei. 
    Programul complet, atât la scenă cât și la festival va fi vizibil încă de la intrarea pe Strada Armenească și va fi pus la dispoziția tuturor participanților. Accesul este gratuit! 
    Acestea fiind spuse, vă invităm cu drag să ne bucurăm împreună de aceste trei zile în care spiritul armenesc cuprinde inima Bucureștiului și sperăm că și festivalul va cuprinde inima participanților. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat în toți acești ani și vă așteptăm cu drag la festival! 
  
 Unde: 
 Strada Armenească din București 
 Când: 
 Vineri, 3 august, 18:00-22:00 
 Sâmbătă, 4 august, 10:00-22:00 
 Duminică, 5 august, 10:00-22:00 
 Organizatori: Uniunea Armenilor din România, Armenian Youth Organization.