Publicat: 26 Octombrie, 2015 - 10:29

În perioada 26 octombrie — 1 noiembrie, are loc unul dintre cele mai mari festivaluri studențești din România, STUDENȚIADA, organizat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), prin organizații membre din 15 centre universitare: București, Iași, Craiova, Timișoara, Tg. Jiu, Petroșani, Galați, Constanța, Brașov, Tg. Mureș, Sibiu, Bacău, Târgoviște, Ploiești, Cluj ! Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului.

În anul 2006, UNSR a inițiat 'Studențiada', festival studențesc organizat la nivel național, care a determinat peste 5 000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activități extracurriculare. În 2007, Studențiada s-a desfășurat în 10 orașe, având 10 000 de studenti. În 2008 și 2009, au fost vizate 11 centre universitare și 20 000 de studenți. Anul acesta, festivalul se va desfășura în 16 orașe și vizează peste 40 000 de studenți.

Studențiada 2015 va avea în vedere rolul important pe care cultura, sportul, creativitatea și inovația îl au în viața noastră de zi cu zi, atât în ceea ce privește dezvoltarea noastră ca indivizi, cât și ca societate.

Asociatia Liga Studențească din Universitatea 'Vasile Alecsandri' din Bacău pregătește astfel pentru studenții săi o varietate de activități care să-i ajute în dezvoltarea lor personală cât și în acomodarea lor cu tot ceea ce înseamnă viața de studenție. În cadrul celor cinci zile studenții vor putea participa diferite sesiunii de comunicări, dezbateri pe diverse teme, workshopuri, treninguri, campanii de informare asupra mediului, dar și activități sportiv-recreative și diferite jocuri de societate care vor ajuta studenții să socializeze și să se dezvolte și în afara cursurilor.

Deschiderea oficială a evenimentului se va desfășura în Aulă Universității 'Vasile Alecsandri' din Bacău, Luni 26 octombrie ora 12,00.

Marți sunt activități precum: 'Concurs de Strâmbături', 'Free Hugs', 'Curs de autoapărare' cât și alte jocuri de societate.

Mai multe detalii despre programul Studențiadei și pe găsiți pe site-ul Ligii Studențești www.ligastudenteasca.ro sau pe facebook https://www.facebook.com/ligastudenteascabacau.

Liga Studențească din Universitatea 'Vasile Alecsandri' din Bacău

ligastudenteascabacau@gmail.com

liga_studenteasca@yahoo.com