Publicat: 25 Octombrie, 2018 - 08:43

Cele două weekenduri cuprinse în ediţia a patra a Festivalului Tânăr de la Sibiu, care va avea loc între 2 şi 11 noiembrie, la Teatrul Gong, vor aduce evenimente speciale - spectacole de teatru din Franţa şi Italia şi ateliere de gătit pentru copii şi părinţi.

Finalul de săptămână 3 - 4 noiembrie este wekendul francez, în care vor fi prezentate patru spectacole venite la Sibiu din Hexagon: 'Mingea roşie/ La Balle Rouge', 'Cubix', 'Vânt din pupă/ Vent Debout' şi 'Zdrenţe/ Frusques'. Preţul unui bilet pentru fiecare dintre cele patru spectacole este de 9 lei.

În plus, Teatrul Gong va fi luminat timp de trei seri în culorile steagului Franţei, iar întreg evenimentul, susţinut de Teatroskop - Institutul Francez, marchează sezonul cultural România - Franţa.

Spectacolul vizual de operă 'Mingea roşie' al companiei La Balle Rouge va fi prezentat celor cu vârste de peste 4 ani, pe 3 noiembrie, de la ora 11.00. O serie de forme geometrice din spumă prind viaţă şi devin personaje reale. ,,Mingea Roşie' recreează diferite stadii ale unei relaţii de iubire, de la întâlnirea îndrăgostiţilor până la naşterea copilului. 

'CUBiX', spectacol al companiei Théâtre Sans Toit, de Mathieu Enderlin, este recomandat spectatorilor cu vârste de peste 6 ani - poezii vizuale şi jocuri de mâini - şi va fi prezentat pe 3 noiembrie, de la ora 18.00.

Compania Des Fourmis dans la lanterne prezintă, pe 4 noiembrie, de la ora 11.00, 'Vânt din pupă', de Fabien Debrabandere, care spune povestea unei fetiţe a cărei viaţă se întoarce cu susul în jos când descoperă o lume foarte diferită de a ei - plină de tot felul de cuvinte, sunete, scrieri şi desene. Ea cunoaşte doar lumea tăcerii, iar astfel, o avalanşă de trăiri înfricoşătoare, dar intrigante o învăluie. Spectacolul este recomandat celor cu vârste de peste 5 ani.

Act2 Catherine Dreyfus prezintă, pe 4 noiembrie, de la ora 18.00, spectacolul coregrafic 'Zdrenţe', recomandat copiilor cu vârste de peste 4 ani. Patru personaje se trezesc în ţara hainelor nimănui, iar, rând pe rând, personalităţile lor se impun şi totul devine posibil.

Weekendul 9 - 11 noiembrie este dedicat gastronomiei, cu ateliere de gătit şi prezentarea spectacolelor 'Să gătim cu picioarele/ Cooking with your feet' (Italia) şi 'Eat Me' (România).

Atelierele de gătit Mini Zucchini încep la Institutul National de Gastronomie pe 9 noiembrie, de la ora 17.00, şi sunt dedicate copiilor cu vârste de peste 4 ani. Se va discuta despre ce mâncare le place cel mai mult, despre ce ştiu copiii despre ea, de unde provin ingredientele şi cum ajută ele la dezvoltarea sănătoasă. Se va găti individual şi pe echipe timp de o oră şi jumătate. Alte ateliere vor avea loc pe 10 şi 11 noiembrie, de la orele 10.00 şi 12.00, în acelaşi spaţiu.

'Să gătim cu picioarele' al companiei Teatro dei Piedi, de Laura Kibel şi Verónica González, va fi prezentat pe 10 noiembrie, de la orele 11.00 şi 18.00, celor cu vârste de peste 5 ani. Spectacolul vorbeşte despre arta de a mânca bine, revelată de scriitorul Pellegrino Artusi la finalul secolului 19 în celebrul său manual. Acţiunea este plasată în Italia dintre două secole, între romantism şi epoca modernă, iar pe fundal se aud arii de Rossini, Verdi şi Puccini. 

Spectacolul 'Eat Me', de Alexandra Felseghi, va fi prezentat de compania Create.Act.Enjoy pe 10 noiembrie, de la ora 20.00, şi este dedicat adolescenţilor. El vorbeşte despre plăcerea vinovată a chipsurilor ascunse în spatele canapelei şi despre importanţa unui abdomen 'cu pătrăţele' în raport cu fericirea şi acceptarea personală.

Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalului Tânăr de la Sibiu pot fi achiziţionate atât de la agenţia de bilete a Teatrului Gong, cât şi online, de pe platformele entertix.ro şi myticket.ro.

Preţul unui bilet variază între 9 şi 14 lei, în funcţie de spectacol şi de locul ocupat în sală. Pentru biletele cumpărate online NU este perceput comision.
Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi susţinut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral.

Tag-uri Institutii: