Publicat: 5 Septembrie, 2016 - 12:43

FICE România – Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative, Secţiunea România lansează şi la acest început de an şcolar campania de tradiţie Solidaritate Colegială, înscrisă în activitatea fundamentală a organizaţiei, aceea de susţinere prin fapte concrete a ajutorării copiilor, educării şi creşterii lor.
Şi actuala ediţie a campaniei Solidaritate Colegială – expresie, de fapt, a unei continuităţi – se adresează, prin comunităţile FICE România, în primul rând elevilor. Îndemnul, particularizat, este sintetizat în mesajul de a dărui un pix, un caiet, o carte şi orice alt obiect de folos la şcoală unui coleg/ unei colege căruia/ căreia poate îi e mai greu să şi le cumpere. Desigur, cartea, pixul, caietul au o semnificaţie simbolică, în sensul iniţierii unui gest oricât de cuprinzător, după generozitatea şi puterea fiecăruia.

Îndemnul îi vizează şi pe adulţi – profesori, învăţători, educatori – membri ai comunităţilor FICE din şcoli şi grădiniţe, precum şi pe părinţi, parteneri ai şcolilor, actualilor şi viitorilor  voluntari FICE,autorităţi publice locale, agenţi economici, instituţii etc. Oricine este aşteptat să se adreseze unităţilor de învăţământ şi, prin acestea, copiilor, oferind câte ceva care poate fi de folos pentru prezenţa zilnică la şcoală, pentru pregătirea temelor, în general, pentru a învăţa carte şi a creşte aşa cum se cuvine.
Un prim gest, ca exemplu în acest sens, aduce de la nivelul FICE România profesor. Ştefan Pacearcă, membru al Comitetului Naţional FICE România, şi prof.Mariana  Mogoş prin donarea a  4.000 de exemplare de cărţi, caiete auxiliare etc.
 FICE România le mulţumeşte tuturor celor care răspund apelului la Solidaritate Colegială!

Prof. TOMA MAREŞ,
Preşedintele FICE România