Publicat: 6 Mai, 2016 - 09:43
Share

Tinerele social-democrate continuă seria acțiunilor LTSD cu demararea unui eveniment social. Astfel, duminică, 8 mai 2016, fiecare membră din LTSD va invită la masă un copil/tânăr provenit dintr-o familie nevoiașă sau care întâmpină diferite probleme sociale.

Acesta va fi cel de-al 4-lea eveniment marca LTSD, desfășurat simultan la nivel național și va fi dedicat persoanelor nevoiașe, marginalizate etc. Organizăm evenimentul după Sărbătoarea Pascală din dorința de a ieși din tiparul celor care își îndreaptă atenția asupra acestor persoane exclusiv în perioada sărbătorilor.

Ideea centrală a evenimentului este de a face fericiți copii nevoiași (estimăm 1.500 de copii în aproape toate județele), invitându-i în oraș (la masă, în parc de distracții etc.) și oferindu-le astfel ocazia de a ieși din mediul lor de zi cu zi. Vă încurajăm să vă alăturați acestui demers și să-l permanentizăm și după terminarea evenimentului. Este un gest mic dar încărcat de semnificație pentru astfel de copii, aflați în dificultate.

'Primul pas pentru rezolvarea problemelor este cunoașterea lor. Cel mai bun lucru pe care îl poate face orice tânăr din TSD în cazul persoanelor aflate în dificultate, este să se implice în acest tip de acțiuni' a declarat Gabriel Petrea, președintele Tineretului Social-Democrat.

'Acest proiect dedicat copiilor are drept scop conștientizarea adevăratelor probleme și nevoi cu care se confruntă foarte multe familii din România. Din păcate, rutina zilnică, comoditatea și programul încărcat ne împiedică să fim alături de oamenii nevoiași. Așadar, este datoria noastră civică să încercăm să facem viața mai frumoasă, chiar și pentru o zi, unor copii sau adolescenți, cu posibilități materiale reduse sau care au nevoi speciale' a declarat Georgiana Mocanu.

Birou de Presă

TSD România

Comunicat de presă - TSD România