3 iulie 2022

„Figaro Style” se joacă şi la Chişinău

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Muzical Ambasadorii va participa la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Festis”, eveniment organizat de Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale”, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău.
Spectacolul ce va fi prezentat de Teatrul Muzical Ambasadorii în cadrul acestui eveniment cultural este „Figaro Style”, adaptare pentru copii după opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini şi se va juca luni, 18 octombrie 2021, de la ora 12:00, la Sala Mare a Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale” din Chişinău. Povestea îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul plin de umor, iubit de un întreg oraş, care conferă farmec poveştii de dragoste dintre neliniştitul Conte Almaviva şi încântătoarea Rosina.
Dan Tudor, regizor de succes al genului comic, îmbină în această producţie o capodoperă muzicală cu una teatrală într-o viziune modernă, ştergând limitele dintre cele două genuri printr-o neaşteptată reinterpretare. Scenografia spectacolului este creaţia Vioricăi Petrovici. Adaptarea muzicală este semnată de Ciprian Teodoraşcu. La pian: Mădălina Florescu.
Festivalului Internaţional de Teatru „Festis” are loc în perioada 11-21 octombrie 2021 şi constituie un veritabil pod de teatru şi de simţire artistică. Accentul principal va fi pus pe cunoaşterea reciprocă a creatorilor de teatru. În cadrul evenimentului se vor întruni numeroşi cronicari şi critici de teatru, regizori, dramaturgi, scenografi.
La manifestare vor fi prezente 30 de teatre din Republica Moldova, România, Georgia, Bulgaria, Ucraina. Tema festivalului din acest an este „Rezistăm prin teatru”. Pe scenele şi în holul Teatrului Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” vor avea loc prezentări de spectacole, workshop-uri, lansări de carte, conferinţe de presă, etc.