27 mai 2022

Filarmonica de Stat Sibiu înCÂNTĂ Crăciunul şi Anul Nou!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cel mai îndrăgit concert al lunii decembrie va avea loc marţi, 21 decembrie, ora 19.00.

Pentru Concertul de Crăciun, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub conducerea dirijorului principal Tiberiu Soare, a pregătit un program special de colinde româneşti, dar şi hituri internaţionale de sezon, aşa cum sunt „White Christmas”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Silver Bells”, valsuri de J. Strauss şi alte lucrări preferate ale publicului. Vocea Concertului de Crăciun va fi tânăra soprană Virineia Pîrnău, câştigătoarea Galei-Concurs din cadrul Sibiu Opera Festival, ediţia a XX-a. Pe scena Sălii Thalia îi vom mai avea pe soliştii Alexandru Pal (nai) şi Marcel Oloieru (acordeon). Biletele sunt puse în vânzare la preţul de 100 lei (50% reducere pentru elevi, studenţi, pensionari) la casa de bilete a Filarmonicii, precum şi pe site-ul www.iabilet.ro.
Concertul de Crăciun ajunge şi la Blaj, pe 26 decembrie, când vom susţine două reprezentaţii în aceeaşi formulă artistică şi cu acelaşi program muzical, la Palatul Cultural.

O seară ca-n filme

Solista de jazz Christiana Uikiza, pianistul Horia Mihail, dirijorul Gian Luigi Zampieri şi Orchestra de cameră ICon Arts sunt artiştii invitaţi pe scena Concertului de Anul Nou de la Sibiu, organizat de Asociaţia „Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România”, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu. Lor li se vor alătura balerini ai Teatrului de Balet Sibiu sub îndrumarea coregrafei Aleisha Gardner. Evenimentul este programat pe 31 decembrie, ora 18.00, la Sala Thalia.

Publicul va fi purtat pe aripile muzicii din aria cinematografiei clasice şi moderne. Lucrări faimoase care au făcut înconjurul lumii vor fi interpretate într-o lumină nouă, în acorduri cross-over de jazz, swing cărora li se vor adăuga, nu în ultimul rând, sonorităţi ale muzicii clasice. Orchestra de cameră ICon Arts va oferi ascultătorilor amploarea fantastică a muzicii de pe marile ecrane, europene sau de peste Ocean, începând cu perioada anilor ’50 până în zilele noastre. La finalul concertului, publicul va primi mostre de cafea Mogiana din Brazilia, pregătită manual, prin Urban Vibe Roastery, precum şi doze cochete ale faimosului vin spumant Cava „1551” oferite de Grupul Codorniu Raventos, cea mai veche afacere de familie din Spania şi una dintre cele mai vechi din lume.

Pentru a răspunde cererii ridicate, concertul din 31 decembrie fiind deja sold-out, Filarmonica de Stat Sibiu şi partenerii săi organizează o avanpremieră a Concertului de Anul Nou, marţi, 28 decembrie, ora 19.00, la Sala Thalia. Biletele pentru acest concert costă 120 lei şi pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii şi de pe www.iabilet.ro.

Şi Concertul de Anul Nou este un produs cultural „de export” al Filarmonicii de Stat Sibiu. El va fi interpretat şi la Deva, pe 29 decembrie, respectiv la Braşov, pe 30 decembrie.

Pentru informaţii la zi privind accesul publicului în contextul pandemiei, accesaţi www.filarmonicasibiu.ro.

*** Acţiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.