Publicat: 1 Aprilie, 2016 - 20:04
Share

Organizat în colaborare cu Asociatia Culturală “Sempre Concerto”, recitalul cameral pe care Stagiunea de marţi seara l-a programat la 5 aprilie, în Sala mică a Ateneului Român, aduce în faţa publicului, doi interpreţi tineri care au ajuns să cânte împreună după ce au parcurs trasee diferite.

Violonista Darya Varlamova s-a născut la Minsk (Belarus) şi astăzi studiază cu prof. Boris Garlitsky (Hamburg și Essen), participă la cursuri de măiestrie cu celebra violonistă Liana Issakadze, este bursieră a fundațiilor “O. și V. Ritter” , “Rottary Club” iar din 2014 a “Clubului Zonta“, Fundației “Yehudi Menuhin Live – Music – Now” și “TONALi 14”, concertând în formații de Trio, Cvartet, sau Duo cu panistul Jonathan Zydek și, deasemeni, cu orchestra de cameră în Europa și America de Sud.

Născut în 1991 în Rüdesheim am Rhein (Germania), Jonathan Zydek se numără astăzi printre cei mai buni tineri pianiști din Germania. Este premiat la toate fazele Concursului “Jugend musiziert” din ţara natală şi are în palmares doua Premii I, la Concursul “Köhler” și la concursul Fundației “Steinway”.

Program:

    Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata în sol major pentru pian şi vioară, KV 301
    Franz Schubert - Sonata în la major, D 574 (Marele Duo)
    Serghei Prokofiev - Cinci melodii, op. 35 bis
    George Enescu - Suita “Impresii din copilărie”

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Luni - Vineri 12:00 - 19:00Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Violonista Darya Varlamova a început studiul viorii la vârsta de 6 ani. Progresele spectaculoase pe care le face sub îndrumarea prof. Eduard Kucinski la Colegiul pentru copii și tineri supradotați din orașul natal, i-au adus curând recunoașterea prin Premiul I și premii speciale la competiţii naționale și internaționale, între care concursurile “Balys Dvarionas” – Lituania, “Cornelia Bronzetti” – România, “Junior Delphic Games”. Darya Varlamova a debutat cu Filarmonica din Minsk la 12 ani și de atunci desfășoară o intensă activitate în țările Europei de Est, în Germania și Elveția, prin concerte și participări la festivaluri. În România a fost o prezență de excepție în 2009 și 2012 la Câmpina, Sinaia și București (Ateneul Român) alături de mama ei, pianista Janna Varlamova.
Darya Varlamova vântă pe o vioară Antonio Gragnani din 1782.

Jonathan Zydek a studiat pianul, cu tatăl său, Damian Zydek, remarcându-se foarte devreme, din anul 2002, prin participări la cursuri internaționale de maiestrie și concursuri pentru burse de studii, având ca profesori, din 2011, pe Boris Block și actualmente, pe prof. Till Engel la “Folkswang Universitat der Künste” din Essen, Germania În 2012 începe seria concertelor cu Filarmonicile din Duisburg, Koblenz, Bonn, etc. , în programe de concert simfonic (cu lucrări de Chopin, Schumann, Kabalewski, Ries, etc.) sau recitaluri camerale (Germania, Cehia). Cronici entuziaste îl consideră “perfect stăpân al celor mai mici amănunte ale partiturii, cu o mare sensibilitate și putere de comunicare”.