Publicat: 17 Mai, 2015 - 12:26

Vineri, 22 mai 2015, de la ora 17.00, Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta va participa la „Zilele Oraşului Seghedin” (15-25 mai 2015) cu un concert folcloric susţinut de solistul Cristian Fodor şi de Grupul instrumental „Dor” din Alba Iulia.

Concertul se va desfăşura în cadrul programului de muzică şi dansuri tradiţionale „Piaţa Patrimoniului”, care va avea loc în perioada 22-25 mai 2015 în Piaţa Dugonics, din centrul oraşului. Publicul va avea prilejul de a descoperi obiceiuri şi tradiţii muzicale prezentate de  ansambluri folclorice din Polonia, Ucraina, Armenia, Serbia, Turcia, Ungaria şi România.

Solistul Cristian Fodor se distinge prin interpretarea unor piese de folclor autentic (doine de jale, de dor, cântece de joc, de cătănie, învârtite şi ţarini), cules chiar de el din zona Orăştiei. A susţinut concerte în Germania, Belgia, Italia, Israel şi Spania şi a colaborat cu importante orchestre din România. La Seghedin va fi acompaniat de Grupul instrumental „Dor” din Alba Iulia: Marcel Şimandi (contrabas), Ionel Voicu (acordeon) şi Valentin Stăncioi (vioară).