Publicat: 1 Iulie, 2013 - 13:00
Share
Pe un ecran gigant de cinema, în trei oraşe
După succesul înregistrat anul trecut, cu peste 80.000 de spectatori în 7 oraşe, Caravana Metropolis revine şi în acest an cu proiecţii gratuite de film în aer liber.
 
Caravana Metropolis aduce în faţa publicului cele mai bune filme din ultimul an, filme de Oscar, filme premiate cu Globul de Aur sau la festivaluri de renume precum Cannes, Berlin, Toronto sau Veneţia, semnate de regizori de renume mondial, ca Pedro Almodovar, Michael Haneke, Wes Anderson, François Ozon. Filmele selectate, producţii internaţionale şi româneşti, mulţumesc toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschis.
 
Ca şi anul trecut, caravana va debuta în luna iulie la Braşov, în Piaţa Sfatului, urmând ca apoi să se îndrepte spre Sibiu şi Bucureşti. Întreaga călătorie cinematografică va dura până în luna septembrie, timp în care publicul va avea ocazia de a alege din cele 12 filme selectate special pentru acest eveniment.
 
Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, „Cinema în aer liber“, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m2, şi un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut.
 
Printre filmele care vor fi proiectate se numără „Aventuri sub clar de lună“ („Moonrise Kingdom“), regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray şi Edward Norton; „Vânătoarea“ („The Hunt“), regia Thomas Vinterberg, film care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor. De asemenea, va fi prezentat cel mai recent film semnat de celebrul regizor Pedro Almodovar, „Amanţii Pasageri“ („Los amantes pasajeros“), o comedie cu Penelope Cruz şi Antonio Banderas. Din program face parte şi „O afacere regală“ („A Royal Affair“), regia Nikolaj Arcel, film nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul César. 
 
Din competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, vine „Superstar“, regia Xavier Giannoli, în avanpremieră în România, povestea unui bărbat obişnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos. Cinefilii vor putea viziona şi „Partea îngerilor“ („The Angels’ Share“), cel mai recent film semnat de Ken Loach, câştigătorul premiului juriului la Cannes în 2012 şi nominalizat la César şi EFA.
--