Publicat: 18 August, 2017 - 13:36
Share

În cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”, bucureştenii pot viziona vineri, 18 august, pe Insula Artelor din Parcul Titan, de la ora 21.00, filmul clasic „Underground”.

Pelicula se numără printre cele șase filme ale regizorului sârb „Emil Kusturica”, proiectate anul acesta la „Cinema în aer liber” în selecția alternativă retrospectivă. Pentru această comedie neagră Emil Kusturica a primit în 1995 premiul „Palme d’Or” la Cannes. 

Acțiunea filmului „Underground” se petrece într-o fabrică de arme subterană din Belgrad, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Un personaj cu legături pe piața neagră a armelor, care se aproviziona de la această fabrică, nu le mai menționează celor din subteran că războiul s-a terminat, așa încât aceștia continuă să producă cu un zel naționalist armament. După 50 de ani, cei de jos, devenind suspicioși, sparg zidul ce-i delimita de lumea de sus, dar își dau seama că, de fapt, nu au fost mințiți: în Iugoslavia era tot război.

Sâmbătă, 19 august, de la ora 21.00, Primăria Sectorului 3 propune publicului bucureștean tot un film clasic, „Grease”. 

În „Grease”, unul dintre cele mai cunoscute pelicule din toate timpurile, și-a lansat cariera Olivia Newton-John, iar John Travolta și-a confirmat renumele de cea mai versatilă și magnetică prezență cinematografică din anii ’70. O comedie romantică, un musical plin de energie și dans, filmul prezintă povestea de iubire dintre doi tineri din America anilor ’50. Olivia Newton-John interpretează rolul lui Sandy Olsen, o tânără inocentă care se îndrăgostește de rebelul Danny Zuko (John Travolta). Cei doi aparțin unor grupuri și stiluri de viață diferite, dar pasiunea pentru muzică și dans îi unește. 

Duminică, 20 august, de la ora 21.00, la cinematograful în aer liber din Parcul Titan va fi proiectat filmul „Hunt for the wilderpeople”. 

Pelicula a obținut „Premiul Publicului” la Festivalul Fantasia și la Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh, „Cel mai bun film internațional” la Galway Film Fleadh și „Cel mai bun film” la festivalurile din Boston, Seattle și San Francisco.

„Hunt for the wilderpeople” dezvăluie povestea lui Ricky (Julian Dennison), un puști orfan, crescut în plasament de o familie la oraș. Ajuns la o nouă familie care locuiește în zona rurală a Noii Zeelande, Ricky se simte la locul lui, în sfârșit, alături de iubitoarea mătușă Bella, arțăgosul unchi Hec și câinele Tupac. În urma unui eveniment tragic, Ricky ar trebui să plece la o altă familie. Băiatul fuge însă în sălbăticie, Hec pornește în căutarea lui, amândoi devenind apoi țintele unei urmăriri amuzante.

Accesul publicului la proiecţiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuit.

Cea de-a V-a ediție a evenimentului se va desfășura până pe 17 septembrie, fiind organizată de Primăria Sectorului 3.