Publicat: 17 Noiembrie, 2016 - 13:30

Crucea Roșie Română a lansat, ieri, 16 noiembrie, filmul  documentar “Istoria Binelui. Crucea Roșie Română”, în cadrul unui eveniment special în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I. în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, Președintele Crucii Roșii Române.

Alături de  Crucea Roșie Română au fost domnul Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, dna. Acad. Sabina Ispas (Institutul de Etnografie si Folclor Constantin Brăiloiu al Academiei Romane), dna Margareta Pâslaru, dna. Mihaela Geoană, dna. Iuliana Tudor, dl. Raed Arafat, reprezentanți ai Muzeului Național al Satului, reprezentanți ai Corpului Diplomatic din România, reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, parteneri, membri și  voluntari de Cruce Roșie.

Filmul “Istoria Binelui. Crucea Roșie Română” a fost realizat  în contextul aniversării a 140 de ani de la înființarea celei mai mari organizații umanitare din țară. Acesta este un omagiu adus nenumăratelor generații de voluntari care, de-a lungul timpului, au acordat ajutor tuturor celor în nevoie, care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Filmul este dedicat, totodată, voluntarilor care, în prezent, duc mai departe misiunea umanitară a Crucii Roșii Române.

“Istoria Binelui. Crucea Roșie Română” este un film despre oameni și despre faptele lor bune, despre evenimente care au marcat istoria țării noastre, despre drame sociale și despre compasiunea umană. Este istoria unui simbol care este și în România, ca peste tot în lume, un simbol al speranței”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române la evenimentul de lansare a filmului.

Tot ieri, Alteța Sa Regală Principesa Margareta, Președintele Crucii Roșii Române, în semn de apreciere a activității depuse de voluntarii Crucii Roșii Române a organizat la Palatul Elisabeta o ceremonie de premiere. Peste 50 de voluntari de la filialele din țară au primit câte o plachetă  cu titlul Voluntar pentru umanitate.