Publicat: 22 Mai, 2018 - 12:50
- Mii de oameni au ieșit afară după ce au văzut filmul alarmant -

Cu aproape 600.000 de distribuiri și 44,2 de milioane de vizualizări, acest film despre noi, generația Indoor, care ilustrează riscurile grave la care este expusă sănătatea noastră în fiecare minut petrecut în spații închise, a devenit viral pe internet. 

Videoclipul de trei minute realizat de VELUX a creat o dezbatere masivă pe rețelele sociale. Sute de mii de oameni au discutat despre riscurile asupra sănătății cauzate de faptul că petrec 90% din viața lor în spații interioare, ceea ce, pentru mulți, a reprezentat un fapt îngrijorător, de care au devenit acum conștienți.

Utilizatorii rețelelor sociale și principalele canale de știri au punctat fapte alarmante despre viața trăită în spațiile închise, care includ următoarele:

- Aerul din interior poate fi de până la cinci ori mai poluat decât aerul din exterior; 
- Traiul în locuințe umede, cu mucegai, crește riscul de astm cu până la 40%; 
- Lipsa luminii naturale ne face să ne simțim triști, ceea ce, în timp poate duce la depresie; 
- Lumina naturală sporește abilitățile de învățare ale copiilor cu până la 15%;
- Dormitoarele copiilor pot fi cele mai poluate încăperi din întreaga casă.

Premiera filmului a coincis cu rezultatele unui nou raport realizat de YouGov și de grupul VELUX – „Generația Indoor”, publicat pe 15 mai. Sondajul a implicat 14 țări și a scos la lumină rezultate copleșitoare despre modul în care credem că ne trăim viața și modul în care facem acest lucru. 

Videoclipul despre Generația Indoor poate fi vizualizat aici:aici. 
Află mai multe informații: www.velux.ro/indoorgeneration

În urmă cu 75 de ani în Danemarca, Villum Kann Rasmussen, fondatorul companiei, își propunea să transforme podurile întunecate în spații locuibile de calitate, cu lumină naturală și aer proaspăt. De atunci și până în prezent, grupul VELUX a ajuns să fie recunoscut în toată lumea pentru că a revoluționat conceptul de fereastră de mansardă, dar și pentru inovațiile sale în domeniu și abilitatea de a dezvolta produse de înaltă calitate care definesc standardele industriei. 

Tag-uri Institutii: