30 iunie 2022

FILOZOFIA NEDEFINITĂ ȘI SUPRAVIEȚUIREA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Istoria noastră, a românilor , arată că aceștia nu au avut/nu am avut niciodată o filozofie clară , definită asupra a ceea ce ar vrea /am vrea să fie , cum să fie , de ce să fie… Supraviețuirea a fost din totdeaunea modul nostru de abordare și raportare la Viață. De la daci la vlahi și mai apoi la românii rezultați din lungul proces al etnogenezei noastre , locuitorii acestui spațiu geografic exceptional (…) , nu au fost animați de nicio filozofie proprie , decât de cea a instinctului legat de divinitate – supraviețuirea cu orice preț . Iar prețul a fost mereu unul mare și dureros , plătit intotdeauna cu sânge și suferință , dar și mai mult , cu libertatea .

De acest preț care a fost cerut și impus au beneficiat alții care au avut o filozofie de a exista și trăi altfel , adică imperialiștii . Românismul a fost și este și astăzi o formă arhaică de supraviețuire , legată de pământ și divinitate , dar numai atât . Cam puțin… Nimic legat de viitor , de perspective logice de progres , independență și prosperitate… Astăzi se vede cel mai bine acest lucru , iar peste câțiva ani se va concretiza într-un fapt clar și evident .

Cine nu are proiecte serioase nu va realiza nimic important , doar va supraviețui…dacă se va putea și acest lucru împlini. Deziderate mici , rezultate mici… Tot istoria ne arată că cei care au avut planuri și proiecte de viitor , au știut ce vor pentru viitorul copiilor lor , au avut realizări importante , chiar mărețe .

România astazi nici măcar un proiect de Țară nu are elaborat… Desigur că este foarte bine și corect să-i învățăm pe copii că Țara și Neamul sunt lucruri foarte importante . Dar se omite să li se vorbească acestor lăstari și grăunțe umane și despre viitor , despre curaj , onoare , demnitate , Dumnezeu . Li se spun acestor copii și tineri foarte multe (…) despre chestiuni care duc invariabil la ideea supraviețuirii . Nu este suficient . Pentru a face din copiii de astăzi oameni zdraveni , trebuie și altceva… „mult mai altceva”. Ei nu au exemple de urmat în lumea contemporană… ei doar copiază ceea ce cred că este bun și plăcut . Astăzi nu putem aduce în discuție niciun nume de român care să poată fi recomandat ca demn de a fi un exemplu… niciunul al ultimilor trei decenii chiar… și de aceea facem din nou apel la trecut pomenind nume ca Decebal , Mircea , Vlad , Mihai , Stefan , Brâncoveanu , Cantemir , Cuza , Eminescu , Antonescu… ș.a.

Niciun domeniu nu a produs oameni cu caracter puternic care să ajungă personalități și care sa fie exemple pentru toți . Toată societatea este o masă amorfă care copiază numai nonvalori din cele patru zări , care mimează „un lucru bine făcut” , deci nimic serios , valoros și pertinent . Zona politică este partea cea mai alterată a societății consumeriste românești ; de aici se împrăștie toată toxina distructivă și asupra celorlalte zone , în învățământ, sănătate , economie , securitate , afaceri , sport , cultură , chiar și în zona clericală . Asta avem astăzi, o intoxicare puternică făcută după planurile altora , prin multe și insidioase metode de impunere . La asta s-a ajuns dacă nu există o filozofie proprie de viață autentică românească .

Românii se conduc ( și sunt ademeniți să creadă prostia asta) , care este un surogat de filozofie : „Lasă că merge si așa” . Acesta este prețul plătit pentru supraviețuire : Supunerea . Până cand ?… Până ne vom trezi ?! Și dacă nu ne mai trezim ?! Sau dacă ” ne trezim morți” , așa cum afirma ,,celebra,, Raluca Turcan . Uite că am dat un exemplu… Personaje ca Raluca ( multe , din păcate) , cu pretenții tâmpite de conducători nu pot vedea ce se întâmplă astăzi lângă granițele României : încercări puternice pentru crearea unei națiuni noi , slave-evreiești . Acest demers care este astăzi în plin proces de execuție, se face pentru că există planuri vechi , găndite printr-o filozofie spre viitor , ale unor entități interesate care le vor duce la îndeplinire cam în zece- cincisprezece ani . Iar noi doar comentăm , stăm, privim , contemplăm , tăcem și acceptăm … La asta ne pricepem cel mai bine . Asta am făcut și în trecut , dar de trei decenii încoace parcă suntem hipnotizați… Filozofia asta românească păguboasă și sinucigașă numită vasalitate/supunere , se numește Supraviețuire . Voi ce părere aveti ? Este bine ?! Este rău ?! …