Publicat: 10 Iunie, 2017 - 15:30
Castigatoarea finalei: Jelena Ostapenko

Update 18.05: Castigatoarea finalei este Jelena Ostapenko (Lituania)

Update 17.40: Al doilea set este castigat de Jelena Ostapenko, cu 6-4.

Update 16.45: Simona Halep a castigat primul set cu 6 la 4.

Finala de la Roland Garros se poate urmari in direct la ProTV.

Incepand cu ora 15:30, ProTV transmite o editie speciala, gazduita de Andreea Esca, cu Mihai Mironica si Cristian Tudor Popescu in studio.

Pe stadion, nu mai exista nici un loc liber.  Multi romani si-au luat bilete la finala.

Daca Halep va castiga trofeul, steagul Romaniei va fi loc de cinste, timp de un an, pe arena centrala de la Roland Garros.

O victorie a Simonei Halep in finala de la Roland Garros ar insemna si o performanta incredibila pentru antrenorul ei, Darren Cahill! Simona ar deveni numarul 1 mondial dupa castigarea unui Grand Slam, Cahill reusind pentru a 3-a oara o asemenea performanta!

Lleyton Hewitt a fost cel mai tanar lider ATP in 2001 dupa victoria de la US Open cand era antrenat de Cahill, iar Andre Agassi este cel mai batran care a ajuns pe locul 1 in 2003 in urma succesului de la Australian Open!

XXX

Daca va castiga trofeul, Simona  doar se va poza cu el! Va pleca acasa cu o copie.

Trofeul pentru care se lupta Halep e din argint si se acorda din 1979. Ruzici a castigat Roland Garos-ul in 78 si a primit alt trofeu. Cupa pregatita pentru Halep poarta numele legendei Suzanne Lenglen si va fi adusa pe teren cu 10 minunte inaintea finalei! Ultimul actor care l-a interpretat pe Tarzan e un suedez si va veni cu trofeul la finala.
  
"N-o sa ma gandesc prea mult la trofeu. Bineinteles, o sa-l vad pentru ca o sa fie, probabil, pe teren", se amuza Simona.

Trofeul va fi tinut intr-o geanta creata de Luis Vuitton. Geanta e la fel de scumpa ca si cupa. La fel a fost adus si trofeul cupei mondiale la fotbal, in 2014, in Brazilia.