17 august 2022

Finala sezonului 6 „Vedeta populară”, un spectacol grandios la TVR 1

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alături de Iuliana Tudor şi cele cinci finaliste, pe scena emisiunii urcă invitaţi de seamă: Orchestra Lăutarii din Chişinău şi maestrul Nicolae Botgros, Ansamblul Junii Sibiului, Grigore Leşe, Cornelia şi Lupu Rednic, Niculina Stoican şi Bogdan Mihai Simion. Duminică, 20 iunie, de la 21.00, la TVR 1.

30 de artişti iubitori şi păstrători ai folclorului românesc au păşit, cu două luni în urmă, într-una dintre cele mai frumoase călătorii ale vieţii lor. Fiecare, cu visul de a ajunge cât mai departe, de a cuceri cât mai multe inimi şi, în final, de a se întoarce acasă cu mult râvnitul titlu de „Vedetă populară”. Dar „Vedeta populară” este un concurs. Un talent-show la finalul căruia un singur concurent este încununat cu acest titlu. Duminică, 20 iunie, de la ora 21.00, Iuliana Tudor ne aşteaptă cu emoţie la TVR 1, la Marea Finală a sezonului 6 „Vedeta populară”, un spectacol ce se anunţă grandios.

După o lungă perioadă în care prietenii emisiunii le-au simţit lipsa, membrii Orchestrei Lăutarii din Chişinău, dirijaţi de maestrul Nicolae Botgros, intră din nou în Studioul 1 al Televiziunii Române şi în casele românilor. Ei vor asigura acompaniamentul tuturor momentelor din concurs. Iar Junii Sibiului, conduşi de Silvia Macrea, au răspuns, de asemenea, „prezent”, pentru a susţine concurenţii cu cele mai frumoase coregrafii.

Este o finală a fetelor – pentru că, în urma semifinalei de săptămâna trecută, cinci tinere s-au dovedit a fi cele mai talentate şi mai bine pregătite. Mezina serii, Marina Roşu, de 16 ani, din Dâmboviţa, arădeanca Roberta Selagea, de 23 de ani, care visează să devină profesor de muzică, Bianca Diana Popa, de 18 ani – o bihoreancă artistă, care pictează şi scrie poezii, viitorul inginer Andreea Dinu, din Romanaţi, Olt, în vârstă de 19 ani şi bucovineanca Sânziana Ştefan, de 30 de ani, calificată direct în semifinala sezonului, după ce o suspiciune de covid o împiedicase să meargă mai departe în sezonul 5 al emisiunii, sunt cele cinci tinere care vor face tot ce le stă în putinţă pentru a convinge juriul că merită să câştige. Prima probă, eliminatorie, le va scoate din zona de confort, provocându-le să interpreteze muzică lăutărească, iar la finalul ei doar cele mai bune trei concurente continuă lupta pentru Trofeul „Vedeta populară” şi Marele Premiu de 100.000 de lei.

Iar pentru că în juriul „Vedeta populară” se află artişti de marcă ai folclorului şi muzicii noastre lăutăreşti, spectacolul de duminică seară va aduce şi momente memorabile, oferite publicului de către aceştia: Grigore Leşe a pregătit pentru finală un moment cu piese din ritualul de nuntă, Cornelia Rednic îşi invită soţul pe scenă pentru câteva piese vechi maramureşene, din repertoriul Ioanei Petreuş, al Titianei Mihali şi al lui Ion Petreuş, Niculina Stoican prezintă un tablou muzical dedicat Mehedinţiului, alături de Atelierele de folclor Maria Tănase, iar Bogdan Mihai Simion a aranjat pentru taraf câteva structuri bătrâneşti din Muscel.

Care dintre cele trei tinere se va dovedi cea mai talentată, mai inspirată şi mai bună cunoscătoare a folclorului românesc? Cine va fi votată drept „Vedeta populară” a acestui sezon şi va pleca acasă în glorie? Iuliana Tudor ne aşteaptă să aflăm răspunsul la aceste întrebări şi să le ţinem pumnii favoritelor noastre duminică seară, de la 21.00, la TVR 1, precum şi la TVRi şi TVR Moldova, în Finala „Vedeta Populară”.