28 mai 2022

Finlanda va decide cu privire la aderarea la NATO în termen de o săptămână

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Finlanda va decide cu privire la aderarea la NATO în termen de o săptămână
Premierul Sanna Marin a remarcat că „există multe voci atât din partea cetățenilor, cât și a membrilor parlamentului care susțin aderarea la alianță”

Autoritățile finlandeze vor lua o decizie cu privire la posibila intrare a țării în NATO în termen de o săptămână. Prim-ministrul finlandez, Sanna Marin, a declarat acest lucru miercuri într-un interviu acordat canalului de televiziune japonez NHK .

Finlanda consideră că apartenența la NATO este de preferat pentru securitatea țării
Finlanda nu se așteaptă la un atac din partea Federației Ruse, dar se pregătește pentru consecințele aderării la NATO

„Acum există o mulțime de voci atât din partea cetățenilor, cât și a membrilor parlamentului care susțin aderarea la alianță. O decizie în această problemă va fi luată în termen de o săptămână”, a spus Marin. Avem și discuții.

Anterior, în urma discuțiilor purtate la Tokyo cu premierul japonez Fumio Kishida Marin, ea a spus că posibila aderare a Finlandei la NATO va consolida întreaga comunitate internațională, care reprezintă valori comune cu acest stat.

La începutul lunii aprilie s-a intensificat discuția privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Principalii membri ai alianței au susținut această perspectivă. În Finlanda, majoritatea membrilor parlamentului s-au pronunțat deja în favoarea aderării la bloc. O posibilă decizie cu privire la cererea Finlandei va fi luată în comun de președinte și guvern. Marin a spus că va sesiza chestiunea înainte ca Partidul Social Democrat să ia o decizie la întâlnirea sa din 14 mai.
Ciprian Pop