Publicat: 11 Ianuarie, 2019 - 09:54
Share

Ebury, fintech-ul specializat în gestionarea riscului valutar și plăți internaționale, a fost desemnat de Bloomberg cel mai bun forecaster asupra cursului EUR/USD în al patrulea trimestru din 2018, surclasând cele mai importante instituții bancare din lume. Ebury și-a asigurat locul fruntaș în clasamentul specialiștilor în prognoză FX pentru previziunile exacte privind șase perechi de valute, inclusiv cea EUR/USD și pe locul 2 în ce privește perechea valutară RON/USD. 

Ebury este unul dintre fintech-urile cu cea mai rapidă creștere, având 22 de birouri (din care 17 în Europa) și peste 800 de angajați, cu un număr de 28500 de clienți la nivel global. Pentru supervizarea operațiunilor din România și Bulgaria, compania a deschis un birou în București în primăvara anului 2018, sub conducerea lui Johan Gabriels, profesionist cu peste 10 ani de experiență în managementul sectorului financiar – bancar din România. 

“Munca și abordarea independentă a prognozelor de piață realizate de echipa de analiști a Ebury au fost răsplătite. Atunci când alți strategi și-au revizuit în creștere prognozele euro, pe măsură ce moneda comună și-a revenit, ne-am menținut prognoza inițială, deoarece nu am văzut presiuni inflaționiste substanțiale în zona euro. Am făcut, de asemenea, câteva previziuni îndrăznețe pentru Real-ul brazilian și Peso-ul Mexican, previziuni care ne-au plasat pe locul al doilea printre forecasterii FX din America Latină. Prognozăm în continuare un an 2019 puternic pentru majoritatea monedelor de pe piețele emergente, deoarece acestea se redresează de la niveluri care, în majoritatea cazurilor, sunt foarte ieftine pentru dolarul american”, a declarat Enrique Diaz-Alvarez, directorul Departamentului de Risc la Ebury și forecaster Bloomberg. 

Pe lângă previziunile precise asupa EUR/USD, Ebury s-a situat pe pozitii de top în ceea ce privește o serie de alte monede din piețele majore și emergente. Compania a ocupat, de asemenea, locul întâi pentru prognozele exacte asupra altor cinci perechi valutare, printre care peso-ul mexican (MXN), a dolarul singaporez (SGD) și ringgitul malaezian (MYR). În plus, Ebury s-a clasat al doilea cel mai precis forecaster pentru întreaga regiune a Americii Latine, în parte datorită performanței puternice în previziunile despre Peruvian New Sol (PEN) și Peso-ul columbian (COP). 

“Activitatea Ebury în România este încă la început, biroul fiind efectiv operațional la jumătatea anului trecut. Suntem încântați să avem recunoașterea internațională a eforturilor noastre locale. Obținerea locului doi pentru cea mai precisă previziune în ce priveste cursul RON/USD arată că echipa de 20 de analiști pe care am dezvoltat-o la București, și care deservește si Bulgaria, are o bună cunoaștere a pieței valutare și a mecanismelor ei”, a declarat Johan Gabriels, Country Manager Ebury România & Bulgaria.
Clasamentele Bloomberg se bazează pe trei criterii riguroase: marja de eroare, calendarul și precizia direcțională.

Top-ul Bloomberg al previziunilor pentru schimbul valutar EUR/USD [Q4 2018]
 
Ebury combină expertiza serviciilor financiare cu tehnologii inovatoare pentru a permite tuturor întreprinderilor să tranzacționeze pe plan internațional. Compania oferă o combinație unică de soluții de plăți, gestionare a riscurilor și creditare, către peste 28.500 de organizații din 20 de țări, realizând tranzacții în peste 140 de valute. Biroul Ebury din România este cel de-al 15-lea lansat de companie în 13 țări de pe trei continente în ultimii 5 ani.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: