Publicat: 11 Septembrie, 2017 - 12:50

Primarul General, Gabriela Firea, a participat astazi la festivitatea de deschidere a anului scolar 2017-2018, la Liceul Viaceslav Harnaj, situat in zona de nord a Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea:

„Ma bucur foarte mult ca astazi sunt alaturi de dumneavoastra, la deschiderea noului an scolar, la un liceu cu profil agricol, unic in Bucuresti, unde se inscriu foarte multi elevi, nu doar din Capitala, ci si din Judetul Ilfov. Va felicit pentru ca ati ales acest profil, pentru ca o tara fara specialisti in agricultura, in ecologie, nu poate fi competitiva la nivel European.

Acest liceu de traditie, care a fost infiintat acum 46 de ani, are si cateva sectii speciale, pentru specializari foarte cautate in acest moment pe piata, si ma refer la  apicultura, gastronomie, sau cea in care sunt pregatiti viitorii specialisti in ingrijirea animalelor de companie”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a aratat ca la aceasta unitate de invatamant, prin proiectul ”Reabilitarea Infrastructurii Educationale in Bucuresti”, s-a realizat o noua sala de sport si s-a reabilitat corpul central:

“Primaria Generala a Capitalei, impreuna cu Primaria Sectorului 1, au realizat o investitie la acest liceu de aproape 3 milioane de euro. Anul acesta, in primavara, a fost data in folosinta sala de sport, de asemenea a fost reabilitat corpul central al acestui liceu. Investitiile in educatie sunt si vor ramane o prioritate pentru actuala administratie a Capitalei, pentru ca investind in educatie, investim in viitorul copiilor nostri”.

Prin intermediul aceluiasi proiect, Liceul Harnaj a beneficiat de dotari de peste 450.000 euro, pentru mobilier scolar, echipamente pentru laboratoare, echipamente pentru atelierul de protectie a mediului si horticultura, pentru atelierul apicol si cel veterinar. 

 
Liceul Viaceslav Harnaj va avea propria ferma

In cadrul festivitatii de deschidere a noului an scolar, Primarul Capitalei a precizat ca Municipalitatea si Primaria Sectorului 1 au facut demersurile necesare pentru amenajarea unei ferme a liceului:

“Vreau sa mentionez un proiect extrem de important pentru acest liceu care ii pregateste pe specialistii nostri de maine in agricultura, respectiv ferma liceului, care se va construi, speram, in scurt timp. Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 1 au transmis solicitarea Guvernului Romaniei de a aproba trecerea in patrimoniul municipalitatii si in administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a unei suprafete de teren, aflata tot in nordul Capitalei, acolo unde elevii si profesorii vor putea sa desfasoare activitate practica absolut necesara pentru dezvoltarea profesionala a elevilor”, a adaugat Edilul-sef.

 

Protocoale cu localitatile din Judetul Ilvof pentru transportul elevilor

 Referitor la solicitarea venita din partea conducerii liceului privind sprijinirea localitatilor din Judetul Ilfov de a asigura transportul public pentru elevi, Gabriela Firea a mentionat ca va lua toate masurile necesare pentru solutionarea acestui aspect:

“Am primit solicitarea de la doamna director si voi face toate demersurile, astfel incat transportul la liceu sa fie mai ieftin. Noi am infiintat o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara in domeniul transportului cu localitatile limitrofe, cele 40 de comune si orase din Judetul Ilfov, si sunt convinsa ca domnii primari vor fi de acord sa semnam aceste protocoale cu RATB, pentru a asigura transport public, care, fireste, este subventionat de Primaria Capitalei, deci este mai accesibil pentru elevi”.   

 
toate cabinetele scolare vor avea anul acesta medici si asistente

 In ceea ce priveste cabinetele scolare, Primarul General, Gabriela Firea, a aratat ca in acest an, in premiera, toate cabinetele scolare din cadrul gradinitelor, scolilor si liceelor din Capitala au medici si asistenti. „Cu sprijinul domnului Prim-Ministru, Mihai Tudose, si a Ministrilor Sanatatii si de Finante, carora le multumesc inca o data, Primaria Capitalei, prin ASSMB a obtinut suma necesara la rectificarea bugetara pentru cele peste 230 de cadre medicale necesare tuturor cabinetelor scolare medicale din gradinite, scoli, licee”.