Publicat: 19 Aprilie, 2018 - 18:00

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au votat astazi, in unanimitate, proiectul de hotarare prin care norma de hrana pentru bolnavii internati in spitalele administrate de ASSMB sa fie majorata cu 50%.

Primarul General, Gabriela Firea: "In baza referatelor primite la ASSMB de la managerii spitalelor aflate în Administrarea Municipiului București, am propus majorarea normei de hrană pentru bolnavii internați în aceste spitale cu 50% față de valorile prevăzute în HG 665/2016. Potrivit actului normativ, in prezent valoarea maximală a hranei zilnice pentru un pacient este cuprinsă între 7 și 19,4 lei, în funcție de modul de spitalizare și de afecțiuni.

Am luat această hotărâre pentru că toti specialiștii sunt de acord că hrana pacienților este o componentă importantă a procesului de însănătoșire, complementară sau, în unele cazuri, legată direct de actul medical. Mai mult decat atat, Hotărârea de Guvern 665/2016 prevede expres posibilitatea ca autoritățile publice locale care au în administrarea unități medicale să poată suporta, din bugetul propriu, majorări ale normei de hrană".

De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea a mai exemplificat ca la spitalul Gomoiu, norma de hrana pe zi pentru pacienții cu varste 0-3 ani crește de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3-18 ani, crește de la 12 lei la 18 lei, la maternitatea Filantropia pentru gravide sau lăuze, norma de hrana va crește în medie de la 15 lei la 22,5 lei.

Aceeasi majorare de la 15 la 22,5 se aplică și pentru pacienții cu diabet de la Spitalul Sf. Maria, pacienții cu hepatită sau afecțiuni oncologice tratați la Spitalele Carol Davila, Cantacuzino sau Victor Babeș.

Pentru pacienții de la Spitalul Foisor cu probleme ortopedice valoarea normei de hrana crește de la 10 la 15 lei, iar la spitalul Victor Babes, pentru unele categorii de bolnavi cu afectiuni mai grave –TBC, HIV, SIDA , norma de hrana creste de la 16 la 24 de lei. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: