Publicat: 13 August, 2019 - 09:00

În legătură cu aşa-zisele dezvăluiri ale unui consilier general PNL, care face referire la un "spot publicitar" al Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria Capitalei face următoarele

PRECIZĂRI

Clipul la care se face referire nu este un clip de promovare, ci un clip de CONŞTIENTIZARE a opiniei publice, care este difuzat de mai multe posturi TV.

Acest material video, realizat de Primăria Capitalei prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Compania Municipală Consolidări Bucureşti şi Compania Municipală Publicitate şi Afişaj, face parte din campania de informare BUCUREŞTI TRAINIC, care include mai multe acţiuni menite să accelereze procesul de consolidare a clădirilor cu risc seismic din Bucureşti şi care urmăreşte conştientizarea şi informarea cetăţenilor cu privire la necesitatea de consolidare a clădirilor cu risc seismic.

În cadrul campaniei sunt prezentate atât stadiul programului de consolidări, cât şi avantajele acestui program, obligaţiile legale pe care le au proprietarii, dar şi facilităţile oferite de PMB (reducerea costurilor, relocarea proprietarilor în locuinţe de necesitate etc).

Mai mult decât atât, la finalul clipului este prezentat atât un site cât şi un număr de call center, unde bucureştenii pot afla toate informaţiile de care au nevoie pentru consolidarea imobilului în care locuiesc (documentaţii, avantaje, costuri, legislaţie etc.) - un argument în plus că nu este vorba despre un clip de promovare a actualei administraţii ci o acţiune clară de informare şi conştientizare a populaţiei.

Primarul General, Gabriela Firea: "Este incredibil cum un consilier general, reprezentant al opoziţiei, care se presupune că ştie şi sprijină programul de consolidări derulat de Primăria Capitalei, consideră că o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor este doar un clip publicitar sau 'campanie electorală'! Consilierul PNL se declară indignat că Primăria Capitalei anunţă, public şi transparent, ce s-a făcut în acest domeniu în ultimii trei ani şi că informează cetăţenii, prin promovarea unui număr de call center şi a unui site de profil, unde se pot adresa dacă doresc să îşi consolideze locuinţele!

Informez de asemenea opinia publică şi pe domnul consilier general că demersul nostru are deja rezultate! De când a fost lansată această campanie de informare, foarte mulţi proprietari au solicitat Primăriei Capitalei, AMCCRS sau Companiei Municipale Consolidări Bucureşti să fie incluşi în programul de Consolidări, afirmând, în e-mailuri sau la telefon, că au aflat de campania 'Bucureşti Trainic' de la televizor!

Cu toate acestea, reprezentantul opoziţiei, fără să detalieze despre ce este vorba în 'clipul publicitar', anunţă cu surle şi trâmbiţe că va sesiza Curtea de Conturi 'că PMB are spot publicitar'. Mai mult decât atât, nu vorbeşte de alte spoturi publicitare ale altor oraşe din România, cum ar fi Clujul sau Timişoara, ci doar de Capitala României, care informează public bucureştenii despre necesitatea şi avantajele programului de consolidări! Consider că astfel de afirmaţii, false şi tendenţioase, induc în eroare opinia publică şi pot aduce prejudicii clare unui program esenţial pentru bucureştenii care locuiesc în clădiri care le pun viaţa în pericol!"

Alte măsuri de informare
Pe lângă această campanie, în cadrul programului de consolidări, anual, în baza OUG 20/ 1994, au fost trimise notificări tuturor persoanelor care locuiesc sau deţin proprietăţi în imobile încadrate în RS I, cu privire la obligaţiile pe care le au. Au fost trimise notificări şi în cazul imobilelor încadrate în categoria URGENŢĂ I şi URGENŢĂ 2. În total, au fost trimise peste 4.000 de notificări!

Mai mult decât atât, Primăria Capitalei şi AMCCRS au decis ca în cazul persoanelor care au refuzat să primească notificările, să se consemneze sarcina în partea III din Cartea funciară. Astfel, proprietăţile nu mai pot fi înstrăinate fără realizarea lucrărilor prevăzute de lege.

Totodată, continuă procesul de expropriere a proprietarilor imobilelor monument-istoric încadrate în clasa I de risc seismic şi care refuză realizarea lucrărilor de consolidare.

Tag-uri Nume: