Publicat: 13 Martie, 2018 - 13:54

Primarul General, Gabriela Firea: "A fost redactata Ordonanta de Urgenta prin care Primaria Capitalei primeste de la Guvern ultima suprafata de teren necesara construirii Spitalului Metropolitan"

Primarul General, Gabriela Firea, a anuntat ca textul Ordonantei de Urgenta, prin care Guvernul va trece in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti ultima suprafata de teren necesara construirii Spitalului Metropolitan, a fost redactat si urmeaza sa intre pe circuitul de avizare. 

Primarul General, Gabriela Firea: "Dau o veste bună locuitorilor din Bucureşti şi Ilfov. Visul nostru de a avea un mare spital metropolitan va fi indeplinit. Ieri seara, grupul de lucru interministerial, la care am participat si eu, si-a incheiat activitatea la Guvern, iar redactatarea textului OUG a fost finalizata. Incepand de astazi, acest text va intra pe circuitul de avizare, iar pana al finalul lunii acesteia va intra in sedinta de Guvern, pentru aprobare. Urmeaza demararea in regim de urgenta a studiului de prefezabilitate, prin intermediul caruia vom stabili foarte clar care este modalitatea de realizare a acestui Spital Metropolitan, modalitatea de achizitie publica: licitatie sau concesiune, adica fonduri  proprii ale Municipalitatii sau atragerea unei investitii private".

 Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Soseaua Pipera nr. 55, sector 2, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Spitalul ar urma sa aiba aproximativ 1200 de paturi. Noul Spital Metropolitan va avea in vedere realizarea de sectii pentru care in Bucuresti exista deficit de paturi, respeciv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensive, recuperare medicala. 

 

Tag-uri Nume: